Infrapanelek – legyen a fűtés egy élmény!

Infrapanelek – legyen a fűtés egy élmény!

Eleged van már a káros anyagokat kibocsátó hagyományos módszerekből, és inkább egy modern, tiszta fűtésrendszert szeretnél az otthonodba?

Az elektromos fűtés tökéletes alternatívát jelenthet bármely háztartásban: precíz, hatékony és biztonságos, csak hogy néhányat említsünk számos előnyös tulajdonsága közül.

Azonban ez egy elég tág kategória, és ilyenkor merülhet fel a kérdés, hogy a hasonló funkciót ellátó, de más-más elveken működő elektromos készülékek közül melyiket éri meg a legjobban beszerezni.

Itt az ideje, hogy bemutassunk egy még kevéssé elterjedt, de annál nagyszerűbb opciót a fűtésre: ismerd meg az infrapanelek előnyeit!

Így működik az infrafűtés

Az infrapanelek működésének alapjául az infrahő szolgál.

Ez nem más, mint a fény spektrumának infravörös tartománya, egyfajta elektromágneses sugárzás, melyet a testünk hőként érzékel.

Ez az alacsony hullámhossz a magasabbaknál több hőt képes közölni, aminek köszönhetően az infrafűtést alkalmazó eszközök hatékony és komfortos megoldást biztosítanak egy-egy helyiség felmelegítésére.

Az infra fűtőtestből kilépő sugarak teljesen más hőérzetet nyújtanak, mint a már megszokott, hagyományos készülékek, ugyanis ezek nem a levegőt keringetik, hanem a helyiség falait, padlóját és a benne tartózkodó személyeket, tárgyakat közvetlenül melegítik fel.

Ez a – másképpen hősugárzásnak is nevezett – tulajdonság leginkább ahhoz hasonlítható, amikor a Nap sugarai melegítik a bőrödet, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nincsenek potenciális káros hatások, amiktől óvnod kellene magad.

Jól hangzik, ugye?

De ez még csak a kezdet!

Praktikus és stílusos

Praktikus és stílusos

Nem minden fűtéstípusról mondható el az, hogy bármilyen helyiségben jól néz ki – sőt, a legtöbb inkább zavarja az összképet, mintsem javítaná azt.

Az infrapanel azonban modern, kompakt kivitelezésének köszönhetően nemcsak komfortos, hanem esztétikus kiegészítője is lehet otthonodnak.

Ez a készülék alapvetően egy vékony, sima felületű panel, amely ma már sokféle színben és mintázatban elérhető, így Te is biztosan megtalálod közöttük a Neked legjobban tetsző darabot.

Amellett, hogy jól néz ki, az infrapanel ráadásul kimondottan praktikus a többi fűtésrendszerhez képest: nem foglal sok helyet, egyszerű a beszerelése, és típustól függően elhelyezhető a falon vagy a sarokban, de akár a mennyezeten is.

Mikor lehet az infrapanel a legjobb választás?

Mivel az infrapanelek árammal működnek, így egy újonnan épülő ingatlan esetén remek választásnak bizonyulhatnak, a segítségükkel ugyanis megspórolhatod a kémény kiépítésének, illetve a gáz beszerelésének költségeit.

Már meglévő épületekben is egyszerű és olcsó a kivitelezése, tehát ha minél hamarabb szeretnél egy korszerű fűtésrendszerre váltani, akkor is jó megoldás lehet.

Figyelni kell azonban arra, hogy a lakás megfelelő szigeteléssel rendelkezzen, hiszen csak így garantálható az infrapanelek maximális hatékonysága.

Ha nem szeretnél minden helyiségbe ilyen készüléket, akkor csupán kiegészítésként, egy-egy szoba felfűtésére is kiválóan alkalmas, de akár külterületen is használható.

Az otthoni felhasználás mellett népszerű módszernek számít nagyobb belmagasságú termek, ipari területek, üzlethelyiségek esetében is – ilyenkor a panelek általában a mennyezeten kerülnek elhelyezésre, ahonnét ugyanolyan (sőt, talán még nagyobb) hatékonysággal képesek biztosítani a kívánt hőmérsékletet.

Más fűtőtestekkel ellentétben itt nem kell aggódni a szálló por miatt sem, ezért allergiások számára is ideális választás lehet.

Az infrapanelek költségei

Az infrapanelek költségei

Sokan az üzemeltetési költségektől tartva nem mernek átállni az árammal való fűtésre, és abban igazat is adhatunk nekik, hogy az elektromosság önmagában nem a legolcsóbb alternatíva erre a célra.

Az infrahőt alkalmazó készülékeknek ugyanakkor van egy nagy előnyük a többi elektromos rendszerrel szemben, ami az általuk keltett különleges hőérzetben rejlik.

Mivel a hősugárzás a szoba levegője helyett közvetlenül minket melegít fel, ezért egy 20°C-os szobánál úgy érezzük, mintha az néhány fokkal több lenne.

Ez azért hasznos, mert így alacsonyabb hőmérséklet mellett sem fogunk fázni, az energiafogyasztást viszont több százalékkal lecsökkenthetjük.

Általánosan igaz az elektromos fűtésre, hogy hatékony és precíz: szinte hőveszteség nélkül, 100%-os hatásfokon működik, infrafűtés esetén pedig még a karbantartásra fordítandó időt és pénzt is megspórolhatjuk.

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy az infrapanelek egészen költséghatékony megoldásnak számítanak más fűtőtestekhez képest.

További tippek, ha infrapanelt szeretnél

További tippek, ha infrapanelt szeretnél

Ha még többet szeretnél hosszú távon spórolni, és az is fontos számodra, hogy teljesen környezetbarát módon üzemeltesd az infrapaneleket, akkor érdemes beruházni egy napelem rendszerre: ezzel nemcsak a fűtés költségeit, hanem akár a teljes áramellátásodat és az ehhez kapcsolódó rezsit is kiválthatod.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy egy infrapanel akár 90-100°C-ra is felmelegedhet, ezért olyan esetekben, ahol kisebb gyermekek, háziállatok is élnek a lakásban, a mennyezetre szerelhető változat biztonságosabb lehet.

Nem jó megoldás az, ha letakarjuk vagy elbarikádozzuk a falon lévő panelt, mert így az nem tudja kifejteni hősugárzó hatását.

Legyen a Te otthonodban is élmény a fűtés!

Legyen a Te otthonodban is élmény a fűtés!

Az infrapanelek nagyszerű megoldást biztosítanak bárkinek, aki kedvező áron és gyorsan akar korszerű fűtésrendszerhez jutni.

Maga a készülék általában jóval 100.000 forint alatt beszerezhető, de persze sok múlik azon is, hogy milyen márkájú és milyen extra funkciókkal ellátott darabra esik a választásunk.

Találkozhatunk például termosztátos infrapanellel, amely magától is képes szabályozni a hőmérsékletet, de létezik olyan modell is, aminek a felülete tükörként is funkcionál, hogy csak néhány típust említsünk.

A határ tehát a csillagos ég, és bármelyiket választod is végül, egy biztos: az egyedülálló, komfortos érzet, amit az infrahő nyújt, képes igazi élménnyé változtatni a fűtési szezont.

Ha Te is megtapasztalnád az infrapanelek előnyeit, ne várj tovább: töltsd ki adatlapunkat még ma, hogy a kivitelező partnerünk minél hamarabb felvehesse Veled a kapcsolatot!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Egy igazán különleges és előnyös elektromos fűtési rendszert szeretnél? Ezenkívül legyen csendes, egyszerű és könnyen beszerelhető? Akkor az infra hősugárzót Neked találták ki!

Infra hősugárzó

Infrapanelek

Komfortos és stílusos – röviden ezzel a két szóval jellemezhetnénk az infrapaneleket, de az előnyös tulajdonságaik persze nem merülnek ki ennyiben. Ismerd meg Te is ezt a fűtési módszert!

Infrapanelek

Infra padlófűtés

Az infravörös sugarak különlegesen magas komfortérzettel fűtenek, amit csak fokoz, ha padlófűtésként alkalmazzuk. Olvasd el ennek előnyeit, hogy eldönthesd, ezt szeretnéd-e otthonra!

Infra padlófűtés