Infra padlófűtés: magas komfort, akár melegburkolatok alá is

Infra padlófűtés: magas komfort, akár melegburkolatok alá is

Az infravörös sugárzással előállított hő különleges, kellemes érzetet biztosít, melyet padlófűtéses technikával kombinálva különösen jó érzetet okozó fűtési megoldást kapunk.

Az infra padlófűtés technikája a magas komfort mellett azért is előnyös, mert lehetővé teszi, hogy laminált padlós helyiségekbe akár utólag is kerülhessen padlófűtés, ráadásul elektroszmog kibocsájtás és magas hosszútávú költségek nélkül.

Kezdjük az elején: néhány szó az infravörös sugárzásról

Ha máshol nem, középiskolában biztosan szó esett a különféle elektromágneses sugárzásokról.

Az ilyen sugárzásokat hullámhosszuk alapján soroljuk különféle típusokba.

Ilyen típus például a rádióhullám, mely által hallgathatod a kedvenc zenéidet a rádióban, ide tartozik az ételek melegítésére használt mikrohullám, de még a látható fény is az elektromágneses sugárzások egyik fajtája.

Természetesen nem fogjuk most áttekinteni a teljes skálát, de ezek alapján már el tudod képzelni az infravörös sugárzás helyét a világban.

Ezek a láthatatlan, Napból érkező infrasugarak jellemző tulajdonsága, hogy hőhatásként érzékelhetjük őket, így azt mesterségesen előállítva egy remekül szabályozható, kellemes érzetet biztosító fűtési típust hozhatunk létre.

Így működik az infrafűtés

Így működik az infrafűtés

Az infrasugaras fűtéshez szükséges egy speciális, elektromos árammal működő szerkezet, amely változatos formákban létezik: vannak sík felületű, táblaszerű eszközök (ezek az infrapanelek), léteznek azonban ún. infrafilm és fűtőszőnyeg típusú eszközök is.

Az általuk előállított infrasugarak úgy melegítik a környezetet, mint ahogy a Nap is teszi: nem magát a levegőt melegíti, hanem a szobában található tárgyaknak adja át a hőenergiát.

A helyiségben levő dolgokról visszaverődő meleg fűti fel a szoba levegőjét.

Ezzel a hatással nagyon kellemes hőérzetet lehetséges elérni, főleg akkor, hogyha ezt a megoldást padlófűtésként építjük be az otthonunkba.

Infrasugaras padlófűtés, maximális komfort

Infrasugaras padlófűtés, maximális komfort

Az infrasugaras padlófűtés a fentebb említett működési elvnek köszönhetően rendkívül jó hatásfokkal működik, és páratlanul kellemes hőérzetet biztosít.

Teljesen más érzés egy infrafűtéses szobában tartózkodni, mint egy hagyományos radiátorral melegítettben: előbbiben hasonlóan érzed a hőhatást, mint amikor a napsugarak melegítenek odakint a jó időben.

Mindemellett fontos hozzátenni, hogy a padlófűtéses megoldások alapvetően is gazdaságosak, ugyanis a közvetlen hőátadás miatt ugyanazt a melegérzetet 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérséklettel el lehet érni, mint a klasszikus fűtési megoldások esetén.

Ha mindezt infrafűtésként valósítjuk meg, akkor az a hatékonyság és kényelem netovábbja!

Könnyű beszerelés: akár néhány óra alatt

Az infra padlófűtés kiépítése rendkívül egyszerű.

Nem túlzunk: olyannyira könnyű művelet, hogy egy szakember akár néhány óra leforgása alatt is megoldhatja, ugyanis szó szerint annyiból áll, hogy az infrasugarak előállítására képes szőnyeget leteríti a burkolat alá, és csatlakoztatja az előírások szerint a hálózatra.

Az infra padlófűtés laminált padlólap alá is kerülhet, így akár egy felújítás során is könnyűszerrel kiépíthető.

Emellett az sem elhanyagolandó, hogy nincs szükség kazánra, csövekre, kéményre a működéshez, ami által sokat spórolhatsz a költségeken.

Miért pont padlófűtés?

Miért pont padlófűtés?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont padlófűtés formájában érdemes választani az infrasugaras megoldást?

A válaszhoz érdemes a padlófűtés pozitívumairól ejteni néhány szót.

A közvetlen hőátadást és magas komfortot már említettük ugyebár, de emellett nem elhanyagolandó, hogy ez a fűtési technika nem a levegőt fűti, ezáltal nem kavarja fel a szobában levő port.

A levegő ennek következtében tisztább lesz, ami nem csupán az asztmások, allergiások számára kedvező, hanem a család minden tagjának előnyös egészségügyi szempontból.

Emellett abszolút nem foglal helyet, nincsenek fűtőtestek, továbbá a padló szintjét sem emeli meg az infra padlófűtés, szemben a hagyományos, vízkeringetéses megoldással.

Hosszú élettartam, kevés karbantartás

Az infrasugaras padlófűtés nagy előnye, hogy mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, aminek következtében igazán kicsi a meghibásodás esélye.

Ebből kifolyólag nagyon ritkán igényel karbantartást, gyakorlatilag panasz nélkül nincs is rá szükség.

Az infra padlófűtés élettartama rendkívül hosszú, 40-50 év is lehet, így igazán megéri belevágni, ha hosszú ideig gondmentes fűtésre vágysz.

Mennyire biztonságos az infra padlófűtés?

Mennyire biztonságos az infra padlófűtés?

Aggodalomra nincs ok: az infra padlófűtés egy megbízható, rendkívül biztonságos fűtési forma.

Egyetlen dologra kell csupán figyelned, amikor a rendszer építését tervezed: a burkolatnak a hőellenállása magas kell, hogy legyen.

Ha bizonytalan vagy például abban, hogy milyen laminált padlót válassz hozzá, akkor érdemes lehet szakértővel konzultálni erről.

Légy Te is bolygónk barátja!

Az infra padlófűtés kiváló példája a környezetbarát fűtési lehetőségeknek.

A károsanyag kibocsájtás nulla a működése során, tehát egyáltalán nem szennyezi a levegőt vagy a talajt.

Természetesen áram szükséges a működéshez, de ha még ez is megújuló energiaforrásból származik - például napelemek által - akkor tényleg egy XXI.századi, maximálisan környezettudatos fűtési rendszer lehet a birtokodban!

Ne feledd: lehet, hogy nem tűnik soknak, hogyha Te egymagad környezettudatos megoldást választasz, de évek alatt ez a pozitív hatás igenis érezhető!

Arról pedig még meg sem említettük, hogy a jó példa ragadós lehet, így választásoddal másokat is a “zöldebb” élet felé mozdíthatsz.

Infra padlófűtés az otthonodban? Lehetséges!

Az infrasugaras fűtési megoldások ma már bárki számára elérhetőek.

A kiépítési költséges abszolút megfizethetőek, és hosszabb időn át számíthatsz rá, mint a klasszikus “kazános” fűtések esetén.

Partnereink az infra padlófűtés mesterei, így bizalommal fordulhatsz hozzánk, ha úgy érzed, szeretnél otthonra ilyen fűtési megoldást.

Segítünk megvalósítani az új, gazdaságos infra padlófűtésed!

Lépj velünk kapcsolatba az alábbi űrlapon, és a területeden illetékes partnerünk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Egy igazán különleges és előnyös elektromos fűtési rendszert szeretnél? Ezenkívül legyen csendes, egyszerű és könnyen beszerelhető? Akkor az infra hősugárzót Neked találták ki!

Infra hősugárzó

Infrapanelek

Komfortos és stílusos – röviden ezzel a két szóval jellemezhetnénk az infrapaneleket, de az előnyös tulajdonságaik persze nem merülnek ki ennyiben. Ismerd meg Te is ezt a fűtési módszert!

Infrapanelek

Infra padlófűtés

Az infravörös sugarak különlegesen magas komfortérzettel fűtenek, amit csak fokoz, ha padlófűtésként alkalmazzuk. Olvasd el ennek előnyeit, hogy eldönthesd, ezt szeretnéd-e otthonra!

Infra padlófűtés