Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a fűtési eszközök, melyek környezetkímélő módon biztosítják a megszokott komfortunkat.

Rengeteg eszközt cserélnek manapság elektromosra, ami nem is csoda: az árammal való fűtés egy gazdaságos és környezetbarát megoldás, hogyha megfelelő fűtőeszközt választasz hozzá.

Az egyik ilyen lehetőség az elektromos fűtőpanel, mely által Te is búcsút inthetsz az elavult konvektoroknak, olajkályháknak!

Mi is az az elektromos fűtőpanel?

Az elektromos fűtőpanelek falra szerelhető fűtőegységek, melyeket legegyszerűbben egy elektromos konvektorként lehetne leírni.

A fűtőpanelek a gázkonvektorhoz hasonlóan fentről lefelé melegítik be a teret a levegő keringtetése által.

Általában fűtőszálakat vagy lamellákat használnak a levegő felmelegítéséhez.

Hatékonyan képesek emelni a helyiség hőmérsékletét ezek az eszközök, így egyre gyakrabban láthatóak az emberek otthonaiban, irodákban.

Fontos megemlíteni, hogy az elektromos fűtőpanel nem egyenlő az ún. infrapanellel, ami infravörös sugárzást használ a helyiség felfűtésére, és teljesen más elven működik, mint a hagyományos fűtőpanelek.

Mi az elektromos fűtőpanel előnye?

Mi az elektromos fűtőpanel előnye?

A fűtőpanelek népszerűsége nem véletlen, feltehetően könnyű felszerelhetőségüknek és sokoldalú alkalmazhatóságuknak köszönhetik.

  • Egyben marad a ház: a legnagyobb előnyük abban rejlik, hogy nem szükséges szétverni a teljes lakást ahhoz, hogy egy ilyen fűtőpanelt felszereljünk valahová.
    A működésükhöz természetesen szükség van elektromos áramra, azonban, mivel normál villásdugóval rendelkeznek, egyszerűen elegendő csatlakoztatni őket a konnektorba.
  • Professzionális, fix kialakításra is van lehetőség: ha profibb megoldást akarunk, akkor arra is ott a lehetőség, hiszen egy villamossági szakember direkt módon is rákötheti a hálózatra a fűtőtestet.
  • Könnyű szabályozhatóság: mindezek mellett az ilyen fűtőpanelek általában saját termosztáttal rendelkeznek. Ezáltal sok költséget megspórolhatunk: akár utólag szereljük be, akár az első perctől ezzel fűtünk, nem kell bonyolult hőszabályzó rendszerek kiépítésére költeni, szemben a gázkazános megoldásokkal.
  • Nincs felesleges fűtés: a beépített termosztát mellett további előny, hogy sok készülék rendelkezik már ablaknyitás-érzékelő szenzorral, ami által szellőztetés esetén leáll a melegítés, és nem fűtjük feleslegesen az utcát.
  • Szükség esetén mozgatható: további pozitívum, hogy lehetséges akár görgőkkel felszerelt változatot is vásárolni, amelynek nincs fix helye, ami praktikus lehet, hogyha irodák, üzletek, vagy bármilyen bérelt helyiség befűtéséről van szó, ahol nem szeretnénk az eredeti fűtésrendszert babrálni. Azt is meg kell említsük, hogy a falra szerelhető, villásdugóval rendelkező változatok helye is nagyobb felfordulás nélkül változtatható.
  • Hosszú élettartam: az elektromos fűtőpanelek nem tartalmaznak mozgóalkatrészeket, ebből kifolyólag sokkal kisebb a meghibásodások lehetősége. Egy panel esetében általában 10-20 éves élettartammal számolhatunk, így nem kell félnünk attól, hogy rövid időn belül meg kell majd ismételni a fűtésrendszerre szánt kiadást.
  • Környezetbarát: a XXI. században már nem lehet elhanyagolni a környezetre gyakorolt hatást, mint szempontot. Ha tehetjük, érdemes olyan fűtőeszközt választani, mely nem károsítja a bolygót: az elektromos fűtőpanel pontosan ilyen. Nincs károsanyag-kibocsájtása, és egy napelemmel párosítva kifejezetten gazdaságos öko-megoldás is lehet.

Milyen kivitelben léteznek fűtőpanelek?

Milyen kivitelben léteznek fűtőpanelek?

Az elektromos fűtőpanelek, a hagyományos radiátorokhoz hasonlóan, több kivitelben is elérhetőek.

A falra szerelhető változatok között többféle méret között válogathatunk, sőt, akár törölközőszárító formájában a fürdőszoba tökéletes kiegészítője lehet egy elektromos panel.

Léteznek ezek mellett nem fix, hanem görgős kerekeken mozgatható darabok is.

Ezek praktikusak lehetnek bérlemények fűtése kapcsán, továbbá akkor is, ha például egy kisgyermek vagy beteg személy számára szeretnénk átmenetileg kellemesebb hőmérsékletet varázsolni.

Az elektromos fűtőpanelek különböző dizájnokban is elérhetőek, így az otthonunk esztétikumát sem fogják rontani.

Gazdaságos működés

Gazdaságos működés

Elsőre lehet, hogy megijedünk, vajon mennyi lesz a villanyszámla, ha elektromos árammal fűtünk, azonban az okos programozásnak köszönhetően nem úgy kell elképzelni egy fűtőpanelt, mint a régi hősugárzókat, melyek valóban felemésztették a család vagyonát használat közben.

Az elektromos fűtőpanelek szabályozhatóak a beépített termosztátnak köszönhetően, így csupán addig fűtenek, amíg el nem éri a szoba a kívánt hőmérsékletet.

A korábban említett érzékelőknek köszönhetően nem fognak fűteni akkor sem, amikor éppen szellőztetünk, hiszen érzékelik a drasztikus hőmérsékletesést.

Mindezek mellett az sem elhanyagolandó, hogy léteznek olyan panelek is, melyek öntanuló funkciójukkal képesek figyelni, hogy mennyi idő és energia szükséges a helyiség felfűtéséhez, és a következő programozásnál ezt használja az ideális hőfok kialakításához és megtartásához.

Az öntanuló funkció során monitorozott értékek abban is segítik a panel vezérlését, hogy eltérő körülmények között is képes legyen a lehető legoptimálisabb energiafelhasználással biztosítani a kívánt hőmérsékletet.

Megújuló energiaforrással ingyen lesz a fűtés

Megújuló energiaforrással ingyen lesz a fűtés

A napelemes háztartások számára ideális választás lehet, hogyha elektromos fűtési lehetőséget építenek ki az épületben, hiszen a napelemek által megtermelt áram által gazdaságos módon melegíthetjük az épületet.

Az elektromos fűtőpanelek akkor is jó szolgálatot tesznek, ha erre épül a teljes fűtés, de akár kiegészítő jelleggel alkalmazva is sokat spórolhatunk általuk, főleg a tavaszi és őszi átmeneti időszakokban.

Ha teljeskörű renoválást tervezünk egy ingatlanon, érdemes megfontolni az elektromos fűtés és napelem beszerelésének kombinációját.

Elektromos fűtőpanel az otthonodba!

A fűtésrendszer felújítása, bővítése nagy körültekintést igénylő munkálat, így teljesen érthető, hogyha a legjobb szakemberekre szeretnéd bízni.

Engedd meg, hogy levegyünk egy nagy terhet a válladról!

Segítünk kapcsolatba kerülni a megyédben tevékenykedő legjobb szakemberekkel.

Partnereink hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek és csakis a legjobb eszközökkel dolgoznak, hiszen tudják, hogy a fűtésrendszernek évekig, évtizedekig megfelelően kell szolgálnia komolyabb szerelés nélkül is.

Töltsd ki oldalunkon az ajánlatkérő adatlapot, és a megyédben illetékes szakértő partnerünk hamarosan felkeres Téged, hogy átbeszélhessétek, megtervezhessétek a fűtésrendszer kialakításának részleteit!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?