Napelem árak – befektetés, ami megtérül

Napelem árak – befektetés, ami megtérül

Aki napelem rendszert telepítene otthonának tetejére, és így látná el a teljes háztartását árammal, az jól gondolkodik: olyan „csodafegyverre” tehet szert, ami az üzembe helyezéskor rögtön megkezdi a rezsiköltség okozta terhek felszámolását, ráadásul ezt egy környezetbarát, biztonságos módon teszi.

Érdemes a napelemekre egy befektetésként tekinteni, amely a kivitelezési költségek megtérülése után is hosszú évtizedekig termeli a hasznot, generációk számára biztosítva a tiszta energiát.

Napjainkban már azon sem kell aggódni, hogy a napsugarakból kinyert energia ne lenne elegendő egy-egy háztartás teljes energiaigényének ellátására.

Ha megfelelően kalkuláljuk annak méreteit és teljesítményét, akkor az elektromos fűtés mellett a világítást és minden egyéb, árammal működő berendezést is ki tud szolgálni egy ilyen rendszer.

Szeretnéd tudni, hogy a Te háztartásodban mennyibe kerülne a napelemek kivitelezése?

Összegyűjtöttük mindent, amit a témáról tudni érdemes.

Oldd meg az elektromos fűtést napelemmel!

Oldd meg az elektromos fűtést napelemmel!

A napelem árakat rengeteg különböző tényező befolyásolja, ezért azt már most le kell szögeznünk, hogy nem lehetséges látatlanban egy pontos összeget megállapítani.

Minden háztartás egyedi, ezáltal pedig az igényeik, a terveik, valamint a lehetőségeik is egyediek.

Alapszabályként elmondhatjuk, hogy minél nagyobb teljesítményű egy rendszer, annál több pénzbe fog kerülni – a legtöbbet tehát úgy hozhatjuk ki belőle, ha éppen akkorára tervezzük, amekkorára szükségünk van.

Természetesen kisebb, csupán kiegészítésként használt napelem rendszert is kivitelezhetünk, viszont ekkor a termelt haszon is kisebb lesz.

Akkor járhatunk a legjobban, ha a teljes villanyszámlát, ezzel együtt pedig a fűtést is napelemek által termelt árammal váltjuk ki.

Egy ilyen rendszerrel remekül működtethetők például a fűtőpanelek, az infrafűtés, a padlófűtés és a hőszivattyú – bármelyiket is választjuk, ennek a kombinációnak nemcsak a pénztárcánk, hanem a bolygónk is hálás lesz.

Ha későbbre tervezed a fűtéskorszerűsítést, mint a napelemek beszerelését, akkor sincs gond, hiszen megfelelő kialakítással utólag is bővítheted a rendszert.

Mitől függhetnek még a napelem árak?

Mitől függhetnek még a napelem árak?

Azt tehát már tudjuk, hogy a háztartásunk energiaigénye nagyban befolyásolhatja a napelem árak alakulását – de vajon mi az, ami ezen kívül meghatározza, hogy a Te esetedben mekkora lesz a végösszeg?

Ott van például a felhasznált alkatrészek márkája és minősége: mint bármely más terméktípusnál, itt is megtalálható egy skála, mely az olcsó, kétes eredetű daraboktól egészen a csúcskategóriás, prémium gyártmányokig mozog.

Mind a napelem panelekre, mind a többi létfontosságú alkatrészre (inverter, tartószerkezet, egyéb kábelek és berendezések) igaz az, hogy semmiképpen sem éri meg spórolni rajtuk.

Egy ilyen hosszú időre szóló befektetésnél érdemes megbízható gyártókat választani, akik a magasabb költségek mellé komolyabb garanciákat is adnak – így nem érhet bennünket kellemetlen, akár súlyos anyagi veszteséggel járó meglepetés az évek során.

Ha tehát azt szeretnénk, hogy a napelem rendszer az átlagosnak számító 8-10 éven belül valóban visszahozza a ráfordított összeget, és utána még hosszú évtizedekig kiszolgálja háztartásunk igényeit, akkor érdemes mélyebben a zsebünkbe nyúlni.

Milyen tényezők befolyásolhatják a hatékonyságot?

Milyen tényezők befolyásolhatják a hatékonyságot?

A házunk elhelyezkedése, környezete és alakja befolyásolhatja nemcsak a termelés hatékonyságát, hanem azt is, hogy egyáltalán kerülhet-e hozzánk napelem rendszer.

Mindenképp érdemes tehát beiktatni egy helyszíni felmérést – egyrészt fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a rendszerünk valóban a legjobb hatásfokon termel majd, másrészt a napelem árak is csak ezt követően kerülhetnek meghatározásra.

A napelemek optimális termelése függ

  • a tető méretétől és dőlésszögétől – ha a tetőn nem férnének el a panelek, más helyszínt (pl. a talajt) kell kijelölni az elhelyezésükre, valamint minden esetben ügyelni kell a kb. 25-45 fokos szögre;
  • a ház tájolásától – itt a délkelet-délnyugat közötti a legmegfelelőbb;
  • a különböző árnyékoló tényezőktől.

Fontos továbbá tisztában lenni azzal, hogy a tető el fogja-e bírni a rendszerünket, és ha igen, akkor az sem mindegy, hogy milyen típusú tartószerkezetre lesz hozzá szükség.

Túl nagy befektetésnek tűnik? Van segítség!

Való igaz, hogy a napelemek telepítése nem olcsó mulatság, legalábbis ami a kezdeti költségeket illeti.

Azonban egy olyan alternatív energiaforrásról van szó, aminek a térnyerése hazánkban is észrevehető: ez nemcsak az egyre több háztetőre felkerülő panelekben mutatkozik meg, hanem az olyan rendeletek és pályázatok részleteiben is, melyek a zöldenergia széles körű elterjesztését tűzték ki célul.

Több olyan támogatás is elérhetővé vált az utóbbi időben, aminek segítségével mentesülhetünk a kivitelezési költségek egy részétől, sőt, adott esetben akár a projekt teljes árát is fedezhetjük – ilyen például az Otthonfelújítási Támogatás, vagy a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv pályázata.

Érdemes tehát figyelni az aktuális lehetőségeket, hiszen ha megfelelünk a követelményeknek, akkor akár milliókat is spórolhatunk a napelem rendszer kivitelezésekor.

Valósítsd meg Te is a létező legjobb befektetést az otthonodban!

Valósítsd meg Te is a létező legjobb befektetést az otthonodban!

Bár azt előre nem tudjuk megmondani Neked, hogy milyen napelem árakkal kell kalkulálnod, afelől biztosíthatunk, hogy jól fogsz járni vele.

Manapság ráadásul egyre több pályázat támogatja az ilyen projekteket, így bizonyos esetekben akár mentesülhetsz is a kivitelezési költség fizetése alól.

Ha elektromos fűtést is tervezel bevezetni az otthonodban, akkor maximálisan ki tudod használni egy ilyen rendszer előnyeit, ugyanis a napelemek által megtermelt árammal oldhatod meg ezeknek a készülékeknek a működését.

Kérdéseid lennének az elektromos fűtéssel kapcsolatban, esetleg szeretnél belevágni annak kivitelezésébe?

Ne várj tovább – vedd fel velünk a kapcsolatot az adatlapunkon keresztül még ma, hogy Neked is segíthessünk a folyamat minden lépésében!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Napelemre támogatás

Az elektromos fűtés akkor a leggazdaságosabb, ha azt napelem rendszerrel kombinálod. Nézzük meg, milyen támogatások segíthetnek abban, hogy ez minél hamarabb megvalósulhasson!

Napelemre támogatás

Napelem árak

Napelemekkel termelnéd meg az áramot a háztartásod fűtésrendszeréhez? Ez mindenképpen jó befektetés, ami idővel megtérül. De vajon milyen kezdeti költségekre kell számítani?

Napelem árak

Napelem rendszer és elektromos fűtésrendszer

Szeretnéd korszerűsíteni az otthonod energiaellátását? A napelem rendszer és az elektromos fűtésrendszer összehangolásával költséghatékonyan biztosíthatod az ideális otthoni hőmérsékletet!

Napelem rendszer és elektromos fűtésrendszer