Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Hogyha meghalljuk a hősugárzó kifejezést, akkor a legtöbbször a kicsi, hangos, levegőt kifújó dobozok jut az eszünkbe.

A hősugárzók családjába azonban nemcsak a ventilátoros hősugárzók tartoznak bele, hanem többféle elektromos hősugárzó típus közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt.

Ha már tudjuk pontosan, hogy milyen igényeink vannak a fűtés szempontjából egy adott helyre vonatkozóan, akkor érdemes kikérni egy szakember véleményét, hogy melyik típusú elektromos fűtőrendszert javasolja.

Az egyik ilyen lehetőség az infra hősugárzó alkalmazása, amelyek több olyan problémára is megoldást nyújthatnak, amiket hagyományos konvekciós rendszerekkel nem lehet kivitelezni.

A következőkben az infra hősugárzókkal kapcsolatos hasznos tudnivalókat gyűjtöttük össze.

Miért különlegesek az infra hősugárzók?

Az infra hősugárzók a Naphoz hasonlóan sugarakat bocsátanak ki magukból.

Más fűtőrendszerekkel ellentétben, ezek nem a levegőt kezdik el felhevíteni, hanem az „útjukba kerülő” tárgyakat, amelyek aztán elkezdik kisugározni magukból a meleget.

Az infra hősugárzók és az infrafűtés segítségével komfortosabbá tehetjük otthonunkat, és mindezt hang- és fényjelenség nélkül.

Azonkívül, hogy csendesek, az üzemeltetésük még gazdaságos is, továbbá szinte bárhová fel lehet szerelni őket, akár 45 fokban megdöntve a falakra vagy a mennyezetre.

Nézzük a részleteket is az infra hősugárzóról!

Ha egy olyan modern fűtési rendszert szeretnél az otthonodba tervezni, ami könnyedén installálható és egyszerű az üzemeltetése is, akkor lehet, hogy az infra hősugárzó lesz számodra a legjobb választás.

Az infra hősugárzók elektromos árammal működnek, így nincsenek olyan problémák és nehézségek, mint a gázzal üzemeltetett berendezéseknél (ellenőrzések, bekötés, stb.).

Ahogy már korábban említettük, az infra hősugárzó csakúgy, mint a Nap, sugarakkal melegíti fel a tárgyakat.

Ez egy kényelmes, gyors és természetes hatású fűtési megoldást jelent.

Maga a fűtőtest magas hőmérséklettel rendelkezik, és elektromágneses sugárzás segítségével egy kisebb hőmérsékletű tárgyba viszi át az energiát.

Ilyenkor nem szükséges, hogy a két tárgy között konkrét kapcsolat vagy átvivő közeg legyen az energiaátadáshoz.

Ennek köszönhetően az infra hősugárzók akár vákuumban is képesek üzemelni.

Amit még az infra hősugárzókról tudni kell!

Amit még az infra hősugárzókról tudni kell!

A hősugárzó az elektromos áram segítségével onnantól kezdve, hogy bekapcsoltuk és elkezd felmelegedni, infrasugarakat fog szórni.

A közelben lévő tárgyak felveszik és elnyelik ezeket az infrasugarakat és ennek köszönhetően egyre melegebbek lesznek.

Ez mutatja, hogy az infra hősugárzó a közelében lévő tárgyakat melegíti fel és nem a levegőt, és emiatt lehet a működési elvét a Nap tevékenységéhez hasonlítani.

Ami a technikai hátteret illeti, az infra hősugárzó képes a felhasznált elektromos energia szinte teljes egészét kisugározni hőenergiaként.

A hősugárzóban lévő reflektorok irányítják ezt a hőt a közelben lévő tárgyakra.

Azt mindenképp érdemes észben tartani, hogy az infra hősugárzók lényegesen felmelegednek fizikailag is (ellentétben az infrapanelekkel), ezért figyelni kell rá, hogy gyúlékony anyag ne legyen a közelükben.

Összekapcsolható az infra hősugárzó és a termosztát?

Az elektromos fűtőegységek többségére jellemző, hogy össze lehet kapcsolni a termosztáttal.

Ez a tulajdonsága az infra hősugárzónak is megvan, és ebből kifolyólag egy olyan fűtésrendszert kaphatunk, amelyet gyorsan, pontosan és kényelmesen szabályozhatunk.

Ha mégis termosztát nélkül szeretnénk használni, akkor a legtöbb modell esetében biztosítanak távirányítót.

Ennek segítségével könnyedén be tudjuk állítani a fűtőegységet távolról is, és így nem kell a forró fűtőtest közelében matatni.

Az infra hősugárzó előnyei

Az infra hősugárzó előnyei

Talán az egyik legnagyobb előnye az infra hősugárzónak, hogy használatra, vagyis fűtésre kész állapotban kapjuk meg.

Nem kell külön szakember hívni a beszereléshez, bekötéshez, és nincs szükség engedélyekre, ellenőrzésekre, hogy beüzemelhessük.

Az infra hősugárzó pozitív tulajdonságainak listáján a következő pont, hogy mivel csak elektromos áramra van szüksége a berendezésnek, ezért szinte bárhol felállíthatjuk, felszerelhetjük.

Szerelőműhely, fürdőszoba, nyaraló vagy bármilyen melléképület alkalmas lehet rá, hogy infra hősugárzóval fűtsük.

Gyors és hatékony!

Gyors és hatékony!

A legtöbben valószínűleg ismerjük azt az érzést, amikor egy régimódi radiátor vagy konvektor mellett kuporogva várjuk, hogy végre felmelegedjen.

Az infra hősugárzónál szinte attól a pillanattól kezdve, hogy bekapcsoltuk, már érezhető, hogy ontja magából a hőt, és tényleg gyorsan felmelegíti a környezetét.

Amit még fontos megemlíteni, hogy akár a szabadban is alkalmazhatjuk.

Ha belegondolunk, akkor logikus is, hiszen ahogy már fentebb írtuk, az infra hősugárzó nem közvetlenül a levegőt melegíti, hanem a tárgyakat, és azokkal pedig a levegőt.

Épp ezért sokkal hatásosabb fűtőeszköz szabadtérre egy infra hősugárzó, mint más kintre használt fűtési megoldás.

Még a légmozgás sem, vagy csak minimális mértékben hat a teljesítményére.

Hogyan praktikus elhelyezni az infra hősugárzónkat?

Az elhelyezését tekintve az egyetlen igénye az infra hősugárzónak az elektromos áram.

Léteznek mennyezetre vagy falra szerelhető modellek, de akár tartón vagy állványon is lehet üzemeltetni őket.

Az utóbbival mobilisabbá válik a berendezés, így akár átvihetjük az aktuálisan használt helyiségbe, vagy alkalmazhatjuk rendezvényeken is.

Minden esetben figyelni kell rá, hogy felmelegednek, vagy fel is forrósodhatnak a fűtőtestek, ezért kerülni kell a velük való érintkezést, és figyelni kell, hogy semmilyen gyúlékony dolog ne legyen a közelükben.

Az elhelyezésnél azt is tartsuk észben, hogy az infra hősugárzók nem gömbszerűen sugározzák a hőt, hanem egy konkrét irányba.

A készülék reflektorát a felmelegíteni kívánt tárgyakra kell irányítani.

Egyszerű és kényelmes: használj infra hősugárzót!

Az infra hősugárzó tehát egy ideális és modern fűtési megoldás lehet a számodra.

Ha szeretnél megtudni többet erről a fűtési lehetőségről, akkor űrlapunk kitöltésével már meg is tetted az első lépést, hogy Te is infra hősugárzót használhass!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Egy igazán különleges és előnyös elektromos fűtési rendszert szeretnél? Ezenkívül legyen csendes, egyszerű és könnyen beszerelhető? Akkor az infra hősugárzót Neked találták ki!

Infra hősugárzó

Infrapanelek

Komfortos és stílusos – röviden ezzel a két szóval jellemezhetnénk az infrapaneleket, de az előnyös tulajdonságaik persze nem merülnek ki ennyiben. Ismerd meg Te is ezt a fűtési módszert!

Infrapanelek

Infra padlófűtés

Az infravörös sugarak különlegesen magas komfortérzettel fűtenek, amit csak fokoz, ha padlófűtésként alkalmazzuk. Olvasd el ennek előnyeit, hogy eldönthesd, ezt szeretnéd-e otthonra!

Infra padlófűtés