Infrafűtés – modern, biztonságos fűtés az otthonod számára

Infrafűtés – modern, biztonságos fűtés az otthonod számára

Az elektromos úton történő fűtésnek sok módja van, de kevés az olyan, ami minden szempontból előnyös.

Az egyik nem kellőképpen hatékony, a másiknak a költségei rúgnak magasra, szóval valami ellenérvet az esetek többségében felhozhatnak a szkeptikusabbak, ám az infrafűtésre nem biztos, hogy lenne megjegyzésük.

Miért nem?

Mert ez egy tökéletesen biztonságos, remekül szabályozható, alacsony fogyasztású fűtési forma, melyet használhatunk akár csak kiegészítésképpen, akár fő fűtésként is.

Ráadásul a legsokoldalúbb is, hiszen más elven működik, mint a konvektorok és radiátorok, így nem csak padló- és falfűtésként, hanem akár a mennyezetre szerelve is használhatjuk!

Elérhető a vékony fóliától kezdve a hősugárzón át a mutatós, felszerelhető panelig sokféle formában, így tökéletesen az igényeinkhez igazított megoldást találhatunk.

Szeretnél többet is megtudni az infrafűtésről és előnyeiről?

Akkor azt javasoljuk: olvass tovább, és merülj el a témában velünk!

Mi az az „infra”, és mire jó?

Mi az az „infra”, és mire jó?

Mindenek előtt érdemes tisztázni, mit is jelent az infrahő, és az azt alkalmazó infrafűtés, hiszen így máris sokkal érthetőbb lesz minden.

Maga az „infra” szó azt jelenti, hogy valami alatti, valaminél alacsonyabb, jelen esetben a hullámhossz a fény vörös tartományáénál.

Ilyen formában már biztosan találkoztál a dologgal: infravörös.

A neves kutató és feltaláló, William Herschel azonosította ezt a hullámtartományt még 1799-ben egy kísérlet során, mikor még úgy gondolta, hogy a látható fény közvetíti a hőenergiát is.

Mint azonban kiderült, a számunkra színként értelmezhető legalacsonyabb hullámhossz, a vörös alatt is vannak még további, láthatatlan tartományok.

Ezek közül az infravörös az, ami hőközvetítő, és amit azóta számos helyen alkalmazunk melegítésre – így az infrafűtésben is.

Vagyis az infrafűtést alkalmazó eszközök infravörös sugárzást bocsájtanak ki, akárcsak a Nap fényének az a része, melyet a szemünkkel már nem érzékelünk.

Hogyan melegít az infravörös tartomány?

Egy érdekesség, ha már párhuzamot vontunk a Nap és az infrafűtés technikája között: a napsugarak, melyeket olyan melegnek, sőt, néha forrónak érzünk, és ami ilyen nagyon fel tudja melegíteni bolygónkat néhol, szó szerint a Föld felszínét melegítik, nem a légkört.

A levegő csak a földből és a tárgyakból távozó hő miatt melegszik fel, az infravörös sugárzás nincs rá hatással.

Az infrafűtéssel is ugyanez a helyzet, ugyanis ellentétben a hagyományos fűtésekkel, ez a tárgyakat melegíti fel, nem a benti légteret.

Egy konvektor vagy radiátor nagyon kellemes hőmérsékletet tud ugyan varázsolni a szobában, azonban ezeknek a hője, mint azt kitalálhattad, a légteret melegíti, ami így keringeni kezd, és fentről lefelé melegszik át.

Azaz csak elméletben működik így, ugyanis a levegő nagyon rossz hővezető és még rosszabb hőmegtartó, tehát a keringés során folyamatosan hűl is, illetve cserélődik az alacsonyabb hőmérsékletű légtömegekkel.

Így sose lesz olyan komfortos, mint infrafűtéssel.

Vagyis az infrafűtés más hőérzetet is ad?

Vagyis az infrafűtés más hőérzetet is ad?

Pontosan így van, az infrafűtés teljesen más jellegű hőérzetet biztosít számodra, mint a hagyományos fűtési eljárások!

Tekintve, hogy nem a levegőt, hanem Téged és a környezetedet melegíti, ezen nincs mit csodálkozni.

Sőt, a vakolatot is képes úgy felmelegíteni, pontosan a sugárzásnak köszönhetően, ahogy arra egy hagyományos fűtés sosem lenne képes!

Így jóval tartósabbnak is bizonyulhat a fűtés, mint egyéb esetekben.

Sőt, összehasonlítva azzal, mintha például csak elektromos konvektorokat használnál, lényegesen kevesebb energiát is igényel.

Összességében tehát jobban megérheti infrafűtést alkalmazni akár egy központi fűtésnél is, hiszen egyáltalán nem mindegy, mennyi energia vész kárba ugyanazért a hőérzetért!

Ráadásul, mivel nem kezd el keringeni a levegő, így nem száll tőle a por sem, ami allergiások esetében kifejezetten előnyös.

Az infrafűtés másik nagy előnye: a sokoldalúság

Az infrafűtés másik nagy előnye: a sokoldalúság

Kicsit korábban említettük már, hogy az infrafűtés nagy-nagy előnye, hogy számos különböző módon lehet alkalmazni.

Ez pontosan annak köszönhető, hogy a radiátorral, konvektorral ellentétben nem a levegőt melegíti fel maga körül, hanem sugárzással a tárgyakat, fizikai objektumokat.

A sugarakról pedig tudjuk, hogy egyenesen haladnak, vagyis irányíthatóak!

Így tehát teljesen mindegy, hogy a szoba mely részén alkalmazzuk az infrafűtést, mindenképpen kifejti a hatását.

Ennek megfelelően elérhető ezzel a technológiával

 • padlófűtés,
 • fűtőfólia, fűtőszőnyeg,
 • falfűtés,
 • mennyezetfűtés,
 • hősugárzók,
 • és természetesen infrapanelek.

Vagyis infrafűtéssel kitűnően kiváltható bármilyen olyan otthonmelegítési forma, melyet korábban csak hagyományosan, gázzal vagy szilárd tüzelőanyaggal lehetett elérni.

És mindezeket az eszközöket, berendezéseket ma már vagy rejtve, vagy dizájnosan, formatervezett külsővel is be lehet szerezni annak érdekében, hogy még csak véletlenül se rontsák az élettered összképét!

Összefoglalva

Összegezzük most röviden, mik azok a tulajdonságok, előnyök, melyek Számodra is különösen vonzó opcióvá tehetik az infrafűtést!

 • Az infrafűtés korszerű technológia, rengeteg formában elérhető bárki számára.
 • Infravörös sugárzást alkalmazva nem a szoba légterét melegíti, hanem a környezetét, illetve a fizikai testeket, objektumokat.
 • Viszonylag alacsony fogyasztás mellett igen hatékony, tartósan képes meleget varázsolni.
 • Biztonságos, a használata nem tűzveszélyes, nem forrósodnak fel az eszközök.
 • Tisztán elektromossággal működik, nincs égéstermék, nincsenek káros gázok.
 • Nem keringeti a levegőt, nem kavarja fel a házi port.
 • A helyiségek szinte bármely pontján lehet alkalmazni, ugyanúgy kifejti a hatását (teljesítménytől és funkciótól függően).
 • A rejtett, illetve formatervezett készülékek remekül beleillenek bármilyen otthoni környezetbe.

Ha Te is váltanál infrafűtésre, fordulj szakértő partnereinkhez!

Ha Te is váltanál infrafűtésre, fordulj szakértő partnereinkhez!

Felkeltette az érdeklődésedet az infrafűtés technológiája, és szívesen megtudnád, mik a lehetőségek?

Te is nagyobb kedvvel váltanál elektromos fűtésre úgy, hogy tudod: alacsonyabb fogyasztás mellett jobb a hatásfok?

Ha belevágnál a dologba, netán további információra, tanácsra lenne szükséged, ne habozz kitölteni ajánlatkérő adatlapunkat az oldalon!

Ennek segítségével a lakhelyed szerint területileg illetékes partnerünk felveheti Veled a kapcsolatot, és megoszthatod vele az elképzeléseidet, terveidet!

Miért várnál, ha megteheted az első lépést az infrafűtésre váltásban akár még ma?

Töltsd ki az adatlapot, és légy Te is boldog infrafűtés-használó!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!

Egy igazán különleges és előnyös elektromos fűtési rendszert szeretnél? Ezenkívül legyen csendes, egyszerű és könnyen beszerelhető? Akkor az infra hősugárzót Neked találták ki!

Infra hősugárzó

Infrapanelek

Komfortos és stílusos – röviden ezzel a két szóval jellemezhetnénk az infrapaneleket, de az előnyös tulajdonságaik persze nem merülnek ki ennyiben. Ismerd meg Te is ezt a fűtési módszert!

Infrapanelek

Infra padlófűtés

Az infravörös sugarak különlegesen magas komfortérzettel fűtenek, amit csak fokoz, ha padlófűtésként alkalmazzuk. Olvasd el ennek előnyeit, hogy eldönthesd, ezt szeretnéd-e otthonra!

Infra padlófűtés