Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

A háztartások energetikai korszerűsítése egy szinte már mindennapi témának számít, de ezen belül is kiemelkedőnek mondható a hőszivattyú.

A laikusok számára is jól láthatók a nyilvánvaló előnyei: biztonságos, tiszta energia és belátható megtérülési idő.

De mit is kell pontosan a megtérülés ideje alatt érteni?

Ez egy olyan kérdés, ami szinte mindenkiben felmerül, aki szeretne kicsit jobban a dolgok mögé látni, mielőtt egy ekkora befektetés felé megtenné az első lépéseket.

Mert tény: a hőszivattyú egy komoly anyagi ráfordítást követel meg, ezzel nem igazán lehet vitatkozni.

Éppen ezért teljesen természetes, ha Te is tudni szeretnéd, mikor érkezik el az a pont, mikor a hőszivattyú behozza az árát, ami után gyakorlatilag nyereségessé válik a befektetésed.

Ez egy fontos kérdés, éppen ezért nem is szeretnénk rövid választ adni rá, mert fontosnak érezzük a részleteket.

A hőszivattyúk iránti igények csak nőnek és nőnek – Itthon is

A hőszivattyúk iránti igények csak nőnek és nőnek – Itthon is

A trend teljesen egyértelmű Magyarországon, hiszen a hőszivattyúk telepítések száma rohamosan emelkedett az utóbbi időkben itthon.

Ebben sok meglepetés nincs, hisz borítékolható volt, hogy a rezsiköltségekkel kapcsolatos nehézségek és bizonytalanságok csak erősíteni fogják a lakosság szándékát egy hőszivattyús befektetésre vonatkozóan.

Ez persze nem csak egy magyar trend, és alapvetően más területeken is megmutatkozik, aminek fényében nem véletlen, hogy már a gyártók is érzik: valamit reagálni kell, ha nem szeretnének lemaradni a versenyben.

A Bosch brutális összeget fektet be az európai gyártásba

A német gyártó az első között ismerte fel, hogy lépéseket kell tennie.

Ez számokban egészen pontosan a következőt jelenti: a gyártó kapacitás növelésére 1 milliárd eurós összeget szán az évtized végéig.

Ez egy olyan tény, ami kiválóan jelzi: a hőszivattyúk jelentik a jövőt, és a gyártók kezdenek felkészülni a fokozatosan növekvő keresletre.

Nem is árt a felkészülés a gyártók részéről, hiszen sok esetben jellemző, hogy akár hónapokat is kell várni egy-egy készülék megérkezésére, aminek fényében kijelenthető: a hőszivattyúk iránti érdeklődés nem a jövő, hanem már a jelen.

A tények és a számok jól mutatják: az emberek már felismerték, hogy érdemes a hőszivattyúkba fektetni.

Ha ezeket a sorokat olvasva úgy érzed, talán itt az ideje elkezdeni legalább tájékozódni erről a lehetőségről, akkor teljesen egyetértünk veled!

A növekvő kereslet miatt is fontos beszélni a megtérülésről

A növekvő kereslet miatt is fontos beszélni a megtérülésről

Mivel egyre több család és háztartás válik érintetté a hőszivattyúk megtérülésének kérdésében, ezért minden korábbinál fontosabb tisztázni ezt a kérdést.

A hőszivattyú beüzemelési költsége 30%-kal is csökkenthető, ha olyan fűtési rendszerekben gondolkodunk, ahol nem kizárólag a hőszivattyú, de valamiféle hibrid megoldás van jelen.

Teljesen jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi értelme hőszivattyúba befektetni, ha az nem tudja teljesen leváltani a teljes fűtésrendszert.

Vannak esetek, mikor ez is megoldás lehet, de ne feledjük: sok esetben kell számolni a háztartások szükséges változtatásával is, ami egy hőszivattyú beüzemelésével jár.

A háztartások átalakítási költségei azonban jelentősen csökkenthetőek, ha a hőszivattyúnkat egy gázkazánnal kiegészítve tervezzük használni.

Ez a kezdeti beüzemelési kiadásokat jelentősen megvágja, aminek egyenes következménye a megtérülési idő csökkentése is.

Ez természetesen csak egy opció és a háztartások (a pénztárcájukhoz mérten) más megoldásokban is gondolkodhatnak, ahol a tiszta hőszivattyús megoldás sem elképzelhetetlen.

Tehát pontosan milyen megtérülési időről beszélhetünk a fentiek fényében?

Tehát pontosan milyen megtérülési időről beszélhetünk a fentiek fényében?

Tudjuk, hogy a számok érdekelnek, így kezdjük azokkal: a 6 éves megtérülési idő is lehetséges, de az átlag inkább 8 év.

Először is: biztosan megtérül a befektetés még a hőszivattyú életciklusa alatt, ha minőségi gyártmányról van szó, hiszen egy komolyabb gyártó a 15 éves életciklust célozza meg, és ez nem csak a drágább hőszivattyúkra, de a belépő szintűekre is vonatkozik.

Ez már önmagában megnyugvásra ad okot egy olyan valaki számára, akinek fontos a tervezhetőség és a kiszámíthatóság, és az ésszerű pénzügyi döntésekre törekszik.

Mitől függ még a fentieken túl, hogy milyen megtérülési időre számíthatsz?

Ha egy olyan épületről beszélünk, melynek a szigetelése hiányosságai miatt több energiára van szüksége a megfelelő hőfok eléréséhez, akkor a megtérülési idő csökken, és ez igaz fordítva is.

Az sem mellékes szempont, hogy az adott országan milyen energiaárakról beszélhetünk, hiszen az szintén meghatározza, mikor hozza be egy hőszivattyú az árát.

A kivitelezők szerepe is lényeges a megtérülési időt tekintve

A kivitelezők szerepe is lényeges a megtérülési időt tekintve

Elképzelhetőnek tartjuk, hogy úgy gondolod, a megtérülési idő túl sok tényezőből tevődik össze, és mivel nem lehetsz mindegyikre hatással, ezért némileg bizonytalannak érezheted magad, mikor egy hőszivattyú vásárlását mérlegeled.

Nos, nem lehet mindenki a hőszivattyúk szakértője, és ezt tőled sem várja el senki.

De ez még nem jelenthet akadályt, ha valaki ilyen beruházással szeretne megteremteni családja számára egy biztonságosabb jövőt az energiaköltségek tekintetében.

Ha szakértőkre bízod magad, ők segítenek abban (a költségkereted figyelembevétele mellett), hogy a megfelelő hőszivattyú kerüljön kiválasztásra, és hogy a beüzemelés is szakszerűen legyen végrehajtva.

Ne feledd: a kezdeti lépések és költségek is meghatározzák a megtérülési időt, így tényleg érdemes profikhoz fordulni.

Egy ilyen kivitelező megtalálása nem egyszerű, de mi segíthetünk!

Űrlapunk kitöltésével megteheted az első lépésedet afelé, hogy a te háztartásod fűtésrendszerét is modernizáld egy hőszivattyúval!

A megadott adataid alapján kiválasztjuk a céljaidnak legmegfelelőbb kivitelező partnerünket, aki rövidesen felveszi veled a kapcsolatot!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Tudni szeretnéd, hogy hőszivattyúval vagy klímával lenne-e érdemes fűteni? A válasz megadása nem is olyan magától értetődő, de mi igyekszünk segítséget nyújtani a számodra!

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

A hőszivattyú egy kiváló befektetés, ami mostanra annyira nyilvánvaló, hogy talán beszélni is kár róla. De mennyi a megtérülési ideje ennek a beruházásnak?

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Egy hőszivattyú rendszer kiépítése, telepítése és beüzemelése, lássuk be, nem kevés költséggel jár. De vajon mi mindennel kell számolnod, ha ilyen irányú terveid vannak?

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

Az újépítésű ingatlanokra vonatkozó szabályok 2024-től megkövetelik a BB besorolást és a megújuló energia használatát. Hőszivattyú rendszerrel mindez gyerekjáték lesz!

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Sokakban, így Benned is felmerülhet a kérdés: vajon egy gázkazán lenne jobb döntés, vagy egy hőszivattyú rendszer? Ennek a témának járunk most utána kicsit alaposabban!

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Hőszivattyú fűtés – környezettudatos és költséghatékony megoldás a hideg napokra!

Ne bajlódj a magas gázszámlákkal és drága szerelőkkel! Válassz egy előnyös és komfortos fűtésrendszert, ami még az ökológiai lábnyomodnak is jót tesz! A megoldás hőszivattyú fűtés!

Hőszivattyú fűtés

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

Szeretnéd kihasználni a házad alatt csörgedező talajvizekben rejlő lehetőségeket? A víz-víz hőszivattyú rendszerrel a vízben rejlő energiákkal befűtheted az otthonodat! Tudj meg róla többet!

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Ha szeretnél egy praktikus és gazdaságos fűtési rendszert az otthonodba, akkor a levegő-víz hőszivattyút Neked találták ki! Olvasd el bejegyzésünket és ismerd meg ezt a kivételes lehetőséget!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Kényelem és környezetvédelem kéz a kézben: ez a hőszivattyús padlófűtés! További jó hír, hogy nem csak a környezetet, hanem a pénztárcád is védi ez az innovatív megoldás.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú kazán

Nehéz eldönteni, hogy a hagyományos gázkazánnal, vagy inkább az újabb, még kevésbé elterjedt hőszivattyúval fűts? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást!

Hőszivattyú kazán

Hőszivattyús bojler

A hőszivattyú az egyik legtakarékosabb módja a fűtéshez szükséges hőenergia előállításának. Egy hőszivattyús bojlerrel ráadásul még a melegvíz-ellátást is hatékonyan megoldhatod!

Hőszivattyús bojler

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Valószínűleg Téged is foglalkoztat a kérdés: mi mindentől függhet egy hőszivattyú rendszer ára? A felvetés összetett, de igyekszünk mindenre kiterjedő választ adni!

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?

Vajon milyen fűtésrendszerrel lehet a leghatékonyabban kihasználni a hőszivattyúk adta lehetőségeket? Jó lesz a régi, vagy újra lesz szükség? Most megtudhatod a választ!

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?