Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Ha akkora volumenű befektetésben gondolkodsz, mint egy hőszivattyú rendszer, természetes, hogy az egyik legfőbb kérdés, ami foglalkoztat, az az egésznek az ára lesz.

Mert bizony, itt sokkal inkább van szó befektetésről, semmint kiadásról.

Ez nem egy háztartási fogyóeszköz, amit kénytelen vagy időről időre beszerezni, hanem egy hosszú évekre, évtizedekre szóló fejlesztés, ami ráadásul jelentősen megnöveli az ingatlanod értékét is.

Azonban a legkevésbé sem mindegy, mennyit kell áldoznod rá, tekintve, hogy a már emlegetett napi cikkeknél jóval drágább, ez egy percig sem volt kérdéses.

Vannak azonban tényezők, melyek markánsan befolyásolják, mennyi is lesz a hőszivattyú rendszered végső ára, ezeket mindenképpen figyelembe kell venni, mielőtt döntést hozol.

Melyik a legolcsóbb és melyik a legdrágább?

Tehetsz olyasmit, ami csökkentheti a ráfordítandó összeget?

Most igyekszünk összeszedni minden információt, választ ezekre, és a hasonló kérdésekre!

Az első és legfontosabb tényező: milyen típusú hőszivattyút szeretnél?

Ahogyan például egy jármű esetén, úgy a hőszivattyúknál sem mindegy, mit és mekkorát szeretnél – ez nagyban predestinálja a járulékos költségeket.

Közlekedési eszköz egy 20 éves családi autó és egy luxusterepjáró is, el lehet velük jutni A-ból B-be, ám az egyik nagyságrendekkel drágább, mint a másik.

Nos, hőszivattyúk esetén nem érdemes a kort és a megtett kilométereket nézni, hiszen használtan ritkán vásárol ilyesmit az ember, de a különbség nagyjából érezhető.

Rengeteget számít ugyanis, hogy a rendszer milyen elven működik, azaz

  • levegő-víz,
  • víz-víz,
  • avagy talaj-víz típusúról beszélünk-e.

Ugyanis nagyjából ebben a sorrendben drágulnak, mind az alkatrészeket, elemeket, mind pedig a munkát és járulékos költségeket figyelembe véve.

Ráadásul nem is mindegyik ingatlan felel meg egyik-másik követelményeinek!

Máris elmondjuk, hogy miért!

Rengeteget számítanak a terepadottságok!

Rengeteget számítanak a terepadottságok!

Azt, hogy Nálad milyen hőszivattyú rendszer valósítható meg, nagyban befolyásolja, hogy milyen adottságokkal rendelkezik az ingatlan, illetve a telek.

Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora földterület áll rendelkezésedre, milyen magasan fekszik, milyenek a környékre vonatkozó szabályozások.

A talaj- és víz-hőszivattyúk ugyanis komoly talajmunkát igényelhetnek, munkagépekkel és többnapos folyamattal, ehhez pedig önkormányzati, sőt, bizonyos esetekben akár bányahatósági engedély is szükséges lehet!

A talajszondás hőszivattyúk két, akár 150-200 méter mélyre fúrt lyukba vezetik le a csőrendszeren keresztül a hőcserélő gázt, kivonva ezzel a mélyebb földrétegek hőenergiáját.

A fúrt kutas hőszivattyú szintén fúrást igényel, ahogy a neve is mutatja, ám egyáltalán nem garantált, hogy ott, ahol Te laksz, van számottevő talajvízkészlet – ennek alternatívája lehet egy tó is, ám saját tava, valljuk be, nem mindenkinek van.

A talajkollektoros hőszivattyú sem egyszerű, ugyanis viszonylag nagy földterületet kell hozzá megbolygatni, ahol a csőrendszert nagyjából másfél méteres mélységben fektetik le.

Mindezek igencsak fel tudják tornázni a járulékos költségeket!

Melyik hát a leginkább költséghatékony típus?

Melyik hát a leginkább költséghatékony típus?

Nem véletlen ezek fényében, hogy a legtöbben a levegő-víz hőszivattyú rendszer mellett döntenek, hiszen

  • egyrészt ezek igénylik a legkisebb helyet,
  • másrészt a legkevesebb előzetes munkálatot,
  • és nem szükséges hozzájuk engedélyt kiváltani.

A levegő-víz hőszivattyú szíve és lelke a kültéri egység, ami leginkább egy méretesebb klímára emlékeztet.

Ezt elhelyezhetjük bárhol a ház körül, hiszen egy nagyjából egy-másfél négyzetméteres sík betonplatform szükséges hozzá, a biztos alátámasztás érdekében.

Itt történik a hőcsere, ahol a készülék kivonja a hőenergiát a külső levegőből, és átadja azt a fűtésrendszerben keringő víznek.

A mérete és a teljesítménye értelemszerűen a fűteni kívánt ingatlan méretével arányos, nem célszerű kisebb házakhoz túl erős hőszivattyút telepíteni, mert kihasználatlan marad.

Ebben természetesen számíthatsz a felmérést, tervezést és telepítést végző cég szakembereire, nem szükséges magadnak kiszámolni a teljesítményt.

További fontos tényező: a márka

További fontos tényező: a márka

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a márka egyfajta biztosíték is a minőségre, bármennyire szeretnék is ezt sokan letagadni.

A minőségnek azonban ára van, így tehát számít, hogy milyen gyártmányú hőszivattyú mellett tesszük le végül a voksunkat.

Vannak mindenki által jól ismert márkák, melyek nem csak itt, hanem a háztartási gépek és elektronika más területein is bizonyítottak már, és vannak olyanok is, amik ugyan kevésbé ismertek, de ár-érték arányban igen jónak mondhatók.

Azt azonban mindenképpen fontos hangsúlyozni, hogy csak a spórolás kedvéért nem érdemes a létező legolcsóbbat választani, ugyanis számos olyan tényező felmerülhet, melyek hatására a végén sokkal jobban jártál volna, ha inkább egy drágább készülékbe fektetsz.

Gondolunk itt arra, hogy

  • az olcsó hőszivattyúk jellemzően megbízhatatlanabbak, kevésbé hatékonyak,
  • gyengébb minőségű anyagokból, alacsonyabb színvonalú minőség-ellenőrzés mellett készülnek, hamarabb elromlanak,
  • nehezebb hozzájuk alkatrészt találni, ha javításra kerül a sor,
  • ráadásul a garanciájuk sem megbízható a legtöbb esetben.

Mindezeket alaposan fontold meg a döntéshozatal előtt!

És végül számít, kit bízol meg a munkával!

És végül számít, kit bízol meg a munkával!

Nyilvánvalóan az sem mellékes, hogy melyik lesz az a cég, amelyiket végül megbízod a hőszivattyús fűtésrendszered megtervezésével és kivitelezésével.

Mindig lehet majd találni olyat, amelyik igyekszik a többiek alá licitálni annak érdekében, hogy hozzá többen forduljanak, azonban ez kétélű fegyver.

Ugyanis mindenkinek megvannak a maga korlátai, és egy „olcsó cégnek” is 24 óra egy nap.

Tehát vagy túlvállalják magukat, ezzel több ügyfelet cserben hagyva, vagy olyan tempót diktálnak, ami egyszerűen nem engedi meg a precíz és alapos munkát.

Természetesen az sem garancia a minőségre, hogy egy kivitelező cég sokkal magasabb összegről szóló árajánlatot küld, tehát kizárólag ez alapján butaság lenne választani.

A fő hangsúly a megbízhatóságon és a tapasztalaton van: ha azt látod valakik weboldalán, hogy már évek óta sikeresen működnek, garanciákat vállalnak, és nem szégyellik közzétenni a referenciáikat, ott rendszerint megbízható csapatra számíthatsz.

Ha belevágnál hőszivattyús terveidbe, nálunk jó helyen jársz!

Összességében láthatod tehát, mi minden befolyásolhatja, mekkora mértékű befektetésre is számíthatsz, ha úgy döntesz, hőszivattyú rendszerrel oldod meg a jövőben otthonod fűtését.

Ehhez pedig a legjobb szakembereket nálunk találod meg!

Nincs más dolgod, mint kitölteni az adatlapot oldalunkon, és területileg illetékes hőszivattyús partnercégünk felveszi Veled a kapcsolatot a további részletekkel!

Ha hőszivattyú rendszerbe fektetsz, akkor a jövőbe és az alacsonyabb rezsiköltségekbe fektetsz, fontold hát meg, és dönts jól!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Tudni szeretnéd, hogy hőszivattyúval vagy klímával lenne-e érdemes fűteni? A válasz megadása nem is olyan magától értetődő, de mi igyekszünk segítséget nyújtani a számodra!

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

A hőszivattyú egy kiváló befektetés, ami mostanra annyira nyilvánvaló, hogy talán beszélni is kár róla. De mennyi a megtérülési ideje ennek a beruházásnak?

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Egy hőszivattyú rendszer kiépítése, telepítése és beüzemelése, lássuk be, nem kevés költséggel jár. De vajon mi mindennel kell számolnod, ha ilyen irányú terveid vannak?

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

Az újépítésű ingatlanokra vonatkozó szabályok 2024-től megkövetelik a BB besorolást és a megújuló energia használatát. Hőszivattyú rendszerrel mindez gyerekjáték lesz!

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Sokakban, így Benned is felmerülhet a kérdés: vajon egy gázkazán lenne jobb döntés, vagy egy hőszivattyú rendszer? Ennek a témának járunk most utána kicsit alaposabban!

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Hőszivattyú fűtés – környezettudatos és költséghatékony megoldás a hideg napokra!

Ne bajlódj a magas gázszámlákkal és drága szerelőkkel! Válassz egy előnyös és komfortos fűtésrendszert, ami még az ökológiai lábnyomodnak is jót tesz! A megoldás hőszivattyú fűtés!

Hőszivattyú fűtés

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

Szeretnéd kihasználni a házad alatt csörgedező talajvizekben rejlő lehetőségeket? A víz-víz hőszivattyú rendszerrel a vízben rejlő energiákkal befűtheted az otthonodat! Tudj meg róla többet!

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Ha szeretnél egy praktikus és gazdaságos fűtési rendszert az otthonodba, akkor a levegő-víz hőszivattyút Neked találták ki! Olvasd el bejegyzésünket és ismerd meg ezt a kivételes lehetőséget!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Kényelem és környezetvédelem kéz a kézben: ez a hőszivattyús padlófűtés! További jó hír, hogy nem csak a környezetet, hanem a pénztárcád is védi ez az innovatív megoldás.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú kazán

Nehéz eldönteni, hogy a hagyományos gázkazánnal, vagy inkább az újabb, még kevésbé elterjedt hőszivattyúval fűts? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást!

Hőszivattyú kazán

Hőszivattyús bojler

A hőszivattyú az egyik legtakarékosabb módja a fűtéshez szükséges hőenergia előállításának. Egy hőszivattyús bojlerrel ráadásul még a melegvíz-ellátást is hatékonyan megoldhatod!

Hőszivattyús bojler

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Valószínűleg Téged is foglalkoztat a kérdés: mi mindentől függhet egy hőszivattyú rendszer ára? A felvetés összetett, de igyekszünk mindenre kiterjedő választ adni!

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?

Vajon milyen fűtésrendszerrel lehet a leghatékonyabban kihasználni a hőszivattyúk adta lehetőségeket? Jó lesz a régi, vagy újra lesz szükség? Most megtudhatod a választ!

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?