Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

A jelenlegi rezsiköltségek hatására különösen égető kérdéssé vált, miként is lehetne korszerűsíteni egy ingatlan energetikai hatékonyságát annak érdekében, hogy legalább részben enyhíthessünk a számlák jelentette nyomáson.

Különösen igaz ez a fűtési költségekre, hiszen az azzal kapcsolatos kiadások képesek az egekbe szökni, főleg a hidegebb hónapokban.

Egyáltalán nem jelent meglepetést, hogy egyre többen ismerik fel: egy régebbi, kevésbé költséghatékony fűtési rendszer sajnos bődületes pénzösszegeket vesz ki egy háztartás zsebéből, amivel kezdeni kell valamit.

Számtalan lehetőség létezik egy lakás fűtésének a korszerűsítésére, és éppen ezért az optimális megoldás kiválasztása sokaknak problémát jelenthet, főleg azok számára, akik igazán felelősségteljes döntést szeretnének hozni.

Ha Te is ebbe a csoportba tartozol, akkor jó hírrel szolgálhatunk a számodra, itt ugyanis az egyik leggyakrabban felmerülő kérdésre adjuk meg a választ: klímával vagy inkább hőszivattyúval okosabb-e fűteni?

Melyikkel járunk jobban? A hőszivattyúval vagy a klímával?

Egyvalamit szeretnénk, ha már előre tudnál: rövid és egyszerű válasz nem létezik erre a kérdésre!

Előrelátó emberként biztosan Te is a legoptimálisabb döntést szeretnéd meghozni, de talán ez a túl sok lehetőség zavaró már a számodra.

Ha valóban ez a helyzet, akkor engedd meg, hogy segíthessünk!

Nem lehet kijelenteni, hogy az egyik minden esetben jobb választás lenne, mint a másik, hiszen vannak olyan tényezők, melyek nagyban befolyásolják, mi is lesz a legmegfontoltabb döntés.

Itt elsősorban a befűtendő ingatlannak a sajátosságaira gondolunk.

Egy lakásról vagy házról van-e szó?

Egyszobás vagy többszobás a lakás?

Emeletes-e a fűtendő ingatlan?

Ez csak néhány a legfontosabb kérdések közül, melyek alapvetően meghatározzák azt, milyen irányba is érdemes elindulni.

A klíma ebben az esetben lehet indokolt

A klíma ebben az esetben lehet indokolt

Igazából a klíma is a hőszivattyúnak egy fajtája, amit a levegő-levegő elven működő változatként ismerünk.

Bizonyos klímaberendezések képesek arra, hogy ne csak hűtsenek, hanem fűtsenek is, de ezek persze jellemzően drágább darabok.

Alapvetően akkor tanácsos a klíma választása, ha csak egy szobát szeretnénk befűteni, bár léteznek olyan nagy teljesítményű változatok is, melyek több beltéri egységen keresztül egyszerre több helyiség fűtését is megoldják.

Ha tehát például valaki egy egyszobás garzonlakásban él, akkor el lehet gondolkodni egy ilyen megoldáson is, de egy nagyobb ház fűtéséhez jóval drágább berendezésre lesz szükség.

Egy hőszivattyúval több szobát is fűthetünk egyszerre

Egy hőszivattyúval több szobát is fűthetünk egyszerre

Egy hőszivattyú már a fűtővíz előállítására is képes, ami az alapja annak, hogy egy olyan jól működő fűtésrendszerrel lássunk el egy ingatlan, ami több térnek a melegen tartására is alkalmas.

Számtalan előnnyel rendelkeznek ezek a gépek, és három választási lehetőségünk is van, ha a klímát nem vesszük ide, melyet már átbeszéltünk:

  • levegő-víz,
  • víz-víz,
  • talaj-víz.

Ezekben annyi a közös, hogy a hő leadását biztosító közeg valamennyi esetben a víz, ami lehetővé teszi egy nagyobb háznak a befűtését is.

A működési elvük, bár nagyon hasonló, mégis jelentősen eltérnek abból a szempontból, hogy hol érdemes, vagy egyáltalán lehet őket telepíteni.

A legjellemzőbb változat mindenesetre a levegő-víz típus, hiszen ezeknek a telepítéséhez hatósági engedély nem szükséges, és a kiépítésük sem tart sokáig.

A víz-víz és a talaj-víz típusok esetében a beüzemelés már némileg bonyolultabb és költségesebb, de bizonyos esetekben megéri ezeket választani.

Miért óvja a pénztárcánkat a hőszivattyú?

Miért óvja a pénztárcánkat a hőszivattyú?

Megértjük, ha ez a kérdés foglalkoztat téged a leginkább, hiszen mindenki pénzből él, és egyáltalán nem mindegy, mennyit is kell áldoznod a fűtésedre.

Szinte biztos felmerült benned, mitől lenne anyagilag előnyös egy hőszivattyúnak a működtetése, ha az elektromossággal működik, és így várható a villanyszámlák emelkedése is.

Erre a válasz az úgynevezett H tarifa, melynek igénylésével jelentős kedvezményeket érhetsz el az áramszolgáltatódnál, ha hőszivattyút, vagy más megújuló energiaforrással működő fűtési rendszert üzemeltetsz.

Ennek a tarifának az igénybevételére a teljes fűtési szezonban lehetőségünk van, így ténylegesen komoly kiadásoktól óvhatjuk meg magunkat.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a hőszivattyúra egy külön mérőórát kötnek rá, így annak a fogyasztása külön és kedvezményesen lesz számolva.

Továbbá azt is meg kell említeni, hogy a hőszivattyú a legjobban teljesítő elektromos fűtési berendezések között van a jósági fokot figyelembe véve, tehát a villamos energiából kevés veszteséggel is képes hőenergiát előállítani.

Nem csak a pénzügyi megfontolás szól egy hőszivattyú mellett

Mivel egy elektromossággal üzemelő technológiáról beszélünk, nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy sokkal biztonságosabban fűthetünk így, mintha azt egy égéssel járó folyamattal tennénk.

Egy elektromossággal üzemelő hőszivattyú nem bocsát ki magából semmiféle anyagot, ami káros lenne, így mindenki biztonságban érezheti magát a használatával, és ráadásul még a környezetet sem károsítjuk!

Azt a megoldást szeretnéd, ami Neked a legjobb? Ha igen, akkor így csináld!

Azt a megoldást szeretnéd, ami Neked a legjobb? Ha igen, akkor így csináld!

A fenti megállapítások általános érvényűek, de Te is láthattad, hogy többféle hőszivattyú is létezik, melyek között azért lehetnek különbségek a hatékonyságot és a gazdaságosságot tekintve, amit elsősorban annak az ingatlannak a sajátosságai határoznak meg, amit fűteni szeretnél.

Az ideális megoldás megtalálásában segíthetnek neked a területeden illetékes partnereink, akik abszolút profinak számítanak a tervezést és a kivitelezést tekintve is, a sokéves tapasztalatukról pedig nem is beszélve!

Töltsd ki az ajánlatkérő adatlapunkat, hogy felvehessék Veled a kapcsolatot, és segíthessenek kiépíteni egy modern, minden igényednek megfelelő fűtésrendszert!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Tudni szeretnéd, hogy hőszivattyúval vagy klímával lenne-e érdemes fűteni? A válasz megadása nem is olyan magától értetődő, de mi igyekszünk segítséget nyújtani a számodra!

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

A hőszivattyú egy kiváló befektetés, ami mostanra annyira nyilvánvaló, hogy talán beszélni is kár róla. De mennyi a megtérülési ideje ennek a beruházásnak?

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Egy hőszivattyú rendszer kiépítése, telepítése és beüzemelése, lássuk be, nem kevés költséggel jár. De vajon mi mindennel kell számolnod, ha ilyen irányú terveid vannak?

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

Az újépítésű ingatlanokra vonatkozó szabályok 2024-től megkövetelik a BB besorolást és a megújuló energia használatát. Hőszivattyú rendszerrel mindez gyerekjáték lesz!

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Sokakban, így Benned is felmerülhet a kérdés: vajon egy gázkazán lenne jobb döntés, vagy egy hőszivattyú rendszer? Ennek a témának járunk most utána kicsit alaposabban!

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Hőszivattyú fűtés – környezettudatos és költséghatékony megoldás a hideg napokra!

Ne bajlódj a magas gázszámlákkal és drága szerelőkkel! Válassz egy előnyös és komfortos fűtésrendszert, ami még az ökológiai lábnyomodnak is jót tesz! A megoldás hőszivattyú fűtés!

Hőszivattyú fűtés

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

Szeretnéd kihasználni a házad alatt csörgedező talajvizekben rejlő lehetőségeket? A víz-víz hőszivattyú rendszerrel a vízben rejlő energiákkal befűtheted az otthonodat! Tudj meg róla többet!

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Ha szeretnél egy praktikus és gazdaságos fűtési rendszert az otthonodba, akkor a levegő-víz hőszivattyút Neked találták ki! Olvasd el bejegyzésünket és ismerd meg ezt a kivételes lehetőséget!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Kényelem és környezetvédelem kéz a kézben: ez a hőszivattyús padlófűtés! További jó hír, hogy nem csak a környezetet, hanem a pénztárcád is védi ez az innovatív megoldás.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú kazán

Nehéz eldönteni, hogy a hagyományos gázkazánnal, vagy inkább az újabb, még kevésbé elterjedt hőszivattyúval fűts? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást!

Hőszivattyú kazán

Hőszivattyús bojler

A hőszivattyú az egyik legtakarékosabb módja a fűtéshez szükséges hőenergia előállításának. Egy hőszivattyús bojlerrel ráadásul még a melegvíz-ellátást is hatékonyan megoldhatod!

Hőszivattyús bojler

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Valószínűleg Téged is foglalkoztat a kérdés: mi mindentől függhet egy hőszivattyú rendszer ára? A felvetés összetett, de igyekszünk mindenre kiterjedő választ adni!

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?

Vajon milyen fűtésrendszerrel lehet a leghatékonyabban kihasználni a hőszivattyúk adta lehetőségeket? Jó lesz a régi, vagy újra lesz szükség? Most megtudhatod a választ!

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?