Hőszivattyús bojler

Hőszivattyús bojler

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a hőszivattyú napjaink egyik legpraktikusabb találmánya, legalábbis ami a fenntartható fűtési módszereket illeti.

Egy környezetbarát, megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerről van szó, amely a háztartásunk részére átadott hőt egy másik, külső közegből vonja ki.

Ezt a rendkívül érdekes és sikeres technológiát ma már nemcsak fűtésre, hanem akár meleg víz előállítására is használhatjuk.

Tarts velünk, és megtudhatod, miért lehet nagyszerű befektetés egy modern hőszivattyús bojler a Te otthonodban is!

Hőenergia a környezetből, még télen is

Hőenergia a környezetből, még télen is

A hőszivattyú működése egészen különleges elven alapul, melyet hőcserének nevezünk: e folyamat során a szivattyú hőenergiát von ki az egyik közegből, és azt továbbítja egy másiknak.

A hőforrásként szolgáló közeg lehet a levegő, a talajvíz, vagy akár a talaj is, hiszen ezek mind tartalmaznak hasznosítható hőt, évszaktól függetlenül.

Ez még télen, a legnagyobb fagyban is igaz lehet, hiszen minden (az abszolút 0 foknál melegebb) közeg tárol valamennyi hőenergiát, a hőszivattyú pedig ki is tudja nyerni azt.

A felhasznált közegek szempontjából megkülönböztetünk levegő-levegő, levegő-víz, illetve víz-víz hőszivattyúkat, melyek közül a külső levegő hőenergiáját hasznosító levegő-víz hőszivattyú számít a legnépszerűbbnek.

Ezek mellett léteznek talajkollektoros és talajszondás verziók is: míg a talajkollektoros megoldásnál nagyjából 1,5-2 méter mélységből von ki hőt a szerkezet, a talajszondásnál egészen mélyre, akár 200 méterre is le kell fúrni.

Az utóbbi típus éppen emiatt eléggé költséges lehet, így főként a nagyobb épületek (pl. irodák, társasházak) esetében éri meg alkalmazni.

A hőszivattyú előnyei

A hőszivattyú előnyei

Rengeteg érv szól amellett, hogy hőszivattyú lássa el az otthonunkat mind meleg vízzel, mind pedig fűtéssel:

  • Környezettudatosság. A hőszivattyú gyakorlatilag károsanyag-kibocsátás nélkül, fenntartható és megújuló forrásból nyeri ki a szükséges hőenergiát. Napelemmel is kombinálható a még zöldebb és gazdaságosabb működtetés érdekében.
  • Hatékonyság. Egy ilyen rendszer hatékonyan aknázza ki a környezetben megtalálható energiaforrásokat: 1 kWh energiából akár annak négyszeresét is ki lehet nyerni hőenergia formájában. Ráadásul a ház értékét is növeli, hiszen a beszerelésével magasabb energiahatékonysági besorolást érhetünk el.
  • Takarékosság. Bár a hőszivattyú működéséhez áram is kell, még mindig többet spórolhatunk vele, mint más elektromos berendezésekkel. Egyrészt ugyanis lehetséges a szolgáltatónál kedvezményes H tarifát igényelni rá, másrészt pedig össze lehet kapcsolni napelem rendszerrel, szinte lenullázva ezzel az áramtermelés költségeit.
  • Sokoldalúság. Egy hőszivattyú sokféleképpen kivitelezhető és alkalmazható. Nemcsak a hasznosított hő eredete különbözhet, hanem az is, hogy az épületen kívül, vagy azon belül helyezkedik el a készülék. Háztartásonként változhat az is, hogy mi mindenre használjuk fel azt: egyes helyeken csak a fűtést, míg máshol a melegvíz-ellátást, sőt akár a hűtést vagy a szellőztetést is biztosíthatja egy ilyen rendszer.

Hőszivattyús bojler: a legkorszerűbb megoldás

Hőszivattyús bojler: a legkorszerűbb megoldás

Ha úgy döntesz, hogy a meleg víz előállítását is hőszivattyús berendezésre bízod, akkor egy ilyen elven működő bojler fogja ellátni ezt a feladatot.

A hőszivattyús bojler az egyik legkorszerűbb megoldásnak tekinthető a hasonló célt szolgáló készülékek között – sikeresen ötvözi ugyanis a villanybojlerek takarékos és praktikus kivitelét a hőszivattyú összes előnyével, létrehozva ezzel a tökéletes vízmelegítő berendezést.

Habár legfeljebb 60°C-ra tudja felmelegíteni a vizet, ezt más bojlerekhez képest kifejezetten olcsón és hatékonyan teszi: energiafogyasztása nagyjából ötöd- vagy hatodrésze a hagyományos bojlereknek.

A fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre modernebb opciók kerülhessenek piacra mind a teljesítmény, mind pedig a kinézet szempontjából, így ma már találkozhatsz olyan hőszivattyús bojlerrel is, ami képes megjegyezni a vízhasználati szokásainkat, még takarékosabb működést biztosítva ezzel.

A legfontosabb érv a hőszivattyús bojler mellett pedig talán az, hogy a hatékonyság megbízhatósággal párosul: gyakorlatilag sosem fogunk meleg víz nélkül maradni, hiszen a készülék mindig képes megtermelni a szükséges mennyiséget.

Hozd ki a legtöbbet a hőszivattyús bojleredből!

Hozd ki a legtöbbet a hőszivattyús bojleredből!

Ahhoz, hogy a hőszivattyús bojler kezdeti költségei minél hamarabb megtérüljenek, már a kiválasztáskor mérlegelni kell bizonyos szempontokat.

Ilyen például az, hogy mekkora méretű és kapacitású készülékre lesz szüksége a háztartásunknak, vagy az, hogy melyik márka mellett tennénk le a voksunkat.

Mivel a választék egyre nagyobb, így érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy mely márkák számítanak a legmegbízhatóbbnak.

Ez is egy olyan eset, amikor érdemes az elején nagyobb költséget befektetni, és inkább elkerülni a gyanúsan olcsó darabokat, ugyanis hosszú távon egy kifogástalanul működő bojler sokkal kifizetődőbb lesz.

A legtöbb pénzt azonban úgy tudjuk megspórolni, ha a hőszivattyús bojler működéséhez szükséges áramot egy saját napelem rendszer termeli meg.

Ezáltal nemcsak azt érjük el, hogy gyakorlatilag ingyenessé válik a meleg víz előállítása, hanem azt is, hogy az otthonunk energiaellátása teljesen környezetbarát és fenntartható lesz.

Készen állsz a korszerűsítésre?

Ha még nincs beszerelve hőszivattyú az otthonodba, és a már meglévő fűtésrendszeredet cserélnéd le, akkor valamivel költségesebb lehet a folyamat, mintha újonnan épített házban történne a kivitelezés.

Azonban a kezdeti kiadások ebben az esetben is megtérülnek, ezért mindenki számára nyereséges lehet, ha a hőszivattyús vízmelegítés mellett dönt.

Egy ilyen rendszer rendkívül innovatív és sokoldalú – nem meglepő tehát, ha a melegvíz-ellátáson kívül még további célokra is fel szeretnéd majd használni.

Akárhogy is legyen, a hőszivattyús bojler mindenképp remek választás, ha korszerűbb és takarékosabb módszerrel szeretnél meleg vízhez jutni a mindennapokban.

Ha Te is gondolkozol egy ilyen készülék beszerzésén, ne várj tovább: töltsd ki online űrlapunkat még ma, hogy minél hamarabb élvezhesd a hőszivattyús bojler előnyeit!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Hőszivattyú fűtés – környezettudatos és költséghatékony megoldás a hideg napokra!

Ne bajlódj a magas gázszámlákkal és drága szerelőkkel! Válassz egy előnyös és komfortos fűtésrendszert, ami még az ökológiai lábnyomodnak is jót tesz! A megoldás hőszivattyú fűtés!

Hőszivattyú fűtés

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

Szeretnéd kihasználni a házad alatt csörgedező talajvizekben rejlő lehetőségeket? A víz-víz hőszivattyú rendszerrel a vízben rejlő energiákkal befűtheted az otthonodat! Tudj meg róla többet!

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Ha szeretnél egy praktikus és gazdaságos fűtési rendszert az otthonodba, akkor a levegő-víz hőszivattyút Neked találták ki! Olvasd el bejegyzésünket és ismerd meg ezt a kivételes lehetőséget!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Kényelem és környezetvédelem kéz a kézben: ez a hőszivattyús padlófűtés! További jó hír, hogy nem csak a környezetet, hanem a pénztárcád is védi ez az innovatív megoldás.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú kazán

Nehéz eldönteni, hogy a hagyományos gázkazánnal, vagy inkább az újabb, még kevésbé elterjedt hőszivattyúval fűts? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást!

Hőszivattyú kazán

Hőszivattyús bojler

A hőszivattyú az egyik legtakarékosabb módja a fűtéshez szükséges hőenergia előállításának. Egy hőszivattyús bojlerrel ráadásul még a melegvíz-ellátást is hatékonyan megoldhatod!

Hőszivattyús bojler

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Valószínűleg Téged is foglalkoztat a kérdés: mi mindentől függhet egy hőszivattyú rendszer ára? A felvetés összetett, de igyekszünk mindenre kiterjedő választ adni!

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?

Vajon milyen fűtésrendszerrel lehet a leghatékonyabban kihasználni a hőszivattyúk adta lehetőségeket? Jó lesz a régi, vagy újra lesz szükség? Most megtudhatod a választ!

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?