Hőszivattyús bojler

Hőszivattyús bojler

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a hőszivattyú napjaink egyik legpraktikusabb találmánya, legalábbis ami a fenntartható fűtési módszereket illeti.

Egy környezetbarát, megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerről van szó, amely a háztartásunk részére átadott hőt egy másik, külső közegből vonja ki.

Ezt a rendkívül érdekes és sikeres technológiát ma már nemcsak fűtésre, hanem akár meleg víz előállítására is használhatjuk.

Tarts velünk, és megtudhatod, miért lehet nagyszerű befektetés egy modern hőszivattyús bojler a Te otthonodban is!

Hőenergia a környezetből, még télen is

Hőenergia a környezetből, még télen is

A hőszivattyú működése egészen különleges elven alapul, melyet hőcserének nevezünk: e folyamat során a szivattyú hőenergiát von ki az egyik közegből, és azt továbbítja egy másiknak.

A hőforrásként szolgáló közeg lehet a levegő, a talajvíz, vagy akár a talaj is, hiszen ezek mind tartalmaznak hasznosítható hőt, évszaktól függetlenül.

Ez még télen, a legnagyobb fagyban is igaz lehet, hiszen minden (az abszolút 0 foknál melegebb) közeg tárol valamennyi hőenergiát, a hőszivattyú pedig ki is tudja nyerni azt.

A felhasznált közegek szempontjából megkülönböztetünk levegő-levegő, levegő-víz, illetve víz-víz hőszivattyúkat, melyek közül a külső levegő hőenergiáját hasznosító levegő-víz hőszivattyú számít a legnépszerűbbnek.

Ezek mellett léteznek talajkollektoros és talajszondás verziók is: míg a talajkollektoros megoldásnál nagyjából 1,5-2 méter mélységből von ki hőt a szerkezet, a talajszondásnál egészen mélyre, akár 200 méterre is le kell fúrni.

Az utóbbi típus éppen emiatt eléggé költséges lehet, így főként a nagyobb épületek (pl. irodák, társasházak) esetében éri meg alkalmazni.

A hőszivattyú előnyei

A hőszivattyú előnyei

Rengeteg érv szól amellett, hogy hőszivattyú lássa el az otthonunkat mind meleg vízzel, mind pedig fűtéssel:

  • Környezettudatosság. A hőszivattyú gyakorlatilag károsanyag-kibocsátás nélkül, fenntartható és megújuló forrásból nyeri ki a szükséges hőenergiát. Napelemmel is kombinálható a még zöldebb és gazdaságosabb működtetés érdekében.
  • Hatékonyság. Egy ilyen rendszer hatékonyan aknázza ki a környezetben megtalálható energiaforrásokat: 1 kWh energiából akár annak négyszeresét is ki lehet nyerni hőenergia formájában. Ráadásul a ház értékét is növeli, hiszen a beszerelésével magasabb energiahatékonysági besorolást érhetünk el.
  • Takarékosság. Bár a hőszivattyú működéséhez áram is kell, még mindig többet spórolhatunk vele, mint más elektromos berendezésekkel. Egyrészt ugyanis lehetséges a szolgáltatónál kedvezményes H tarifát igényelni rá, másrészt pedig össze lehet kapcsolni napelem rendszerrel, szinte lenullázva ezzel az áramtermelés költségeit.
  • Sokoldalúság. Egy hőszivattyú sokféleképpen kivitelezhető és alkalmazható. Nemcsak a hasznosított hő eredete különbözhet, hanem az is, hogy az épületen kívül, vagy azon belül helyezkedik el a készülék. Háztartásonként változhat az is, hogy mi mindenre használjuk fel azt: egyes helyeken csak a fűtést, míg máshol a melegvíz-ellátást, sőt akár a hűtést vagy a szellőztetést is biztosíthatja egy ilyen rendszer.

Hőszivattyús bojler: a legkorszerűbb megoldás

Hőszivattyús bojler: a legkorszerűbb megoldás

Ha úgy döntesz, hogy a meleg víz előállítását is hőszivattyús berendezésre bízod, akkor egy ilyen elven működő bojler fogja ellátni ezt a feladatot.

A hőszivattyús bojler az egyik legkorszerűbb megoldásnak tekinthető a hasonló célt szolgáló készülékek között – sikeresen ötvözi ugyanis a villanybojlerek takarékos és praktikus kivitelét a hőszivattyú összes előnyével, létrehozva ezzel a tökéletes vízmelegítő berendezést.

Habár legfeljebb 60°C-ra tudja felmelegíteni a vizet, ezt más bojlerekhez képest kifejezetten olcsón és hatékonyan teszi: energiafogyasztása nagyjából ötöd- vagy hatodrésze a hagyományos bojlereknek.

A fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre modernebb opciók kerülhessenek piacra mind a teljesítmény, mind pedig a kinézet szempontjából, így ma már találkozhatsz olyan hőszivattyús bojlerrel is, ami képes megjegyezni a vízhasználati szokásainkat, még takarékosabb működést biztosítva ezzel.

A legfontosabb érv a hőszivattyús bojler mellett pedig talán az, hogy a hatékonyság megbízhatósággal párosul: gyakorlatilag sosem fogunk meleg víz nélkül maradni, hiszen a készülék mindig képes megtermelni a szükséges mennyiséget.

Hozd ki a legtöbbet a hőszivattyús bojleredből!

Hozd ki a legtöbbet a hőszivattyús bojleredből!

Ahhoz, hogy a hőszivattyús bojler kezdeti költségei minél hamarabb megtérüljenek, már a kiválasztáskor mérlegelni kell bizonyos szempontokat.

Ilyen például az, hogy mekkora méretű és kapacitású készülékre lesz szüksége a háztartásunknak, vagy az, hogy melyik márka mellett tennénk le a voksunkat.

Mivel a választék egyre nagyobb, így érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy mely márkák számítanak a legmegbízhatóbbnak.

Ez is egy olyan eset, amikor érdemes az elején nagyobb költséget befektetni, és inkább elkerülni a gyanúsan olcsó darabokat, ugyanis hosszú távon egy kifogástalanul működő bojler sokkal kifizetődőbb lesz.

A legtöbb pénzt azonban úgy tudjuk megspórolni, ha a hőszivattyús bojler működéséhez szükséges áramot egy saját napelem rendszer termeli meg.

Ezáltal nemcsak azt érjük el, hogy gyakorlatilag ingyenessé válik a meleg víz előállítása, hanem azt is, hogy az otthonunk energiaellátása teljesen környezetbarát és fenntartható lesz.

Készen állsz a korszerűsítésre?

Ha még nincs beszerelve hőszivattyú az otthonodba, és a már meglévő fűtésrendszeredet cserélnéd le, akkor valamivel költségesebb lehet a folyamat, mintha újonnan épített házban történne a kivitelezés.

Azonban a kezdeti kiadások ebben az esetben is megtérülnek, ezért mindenki számára nyereséges lehet, ha a hőszivattyús vízmelegítés mellett dönt.

Egy ilyen rendszer rendkívül innovatív és sokoldalú – nem meglepő tehát, ha a melegvíz-ellátáson kívül még további célokra is fel szeretnéd majd használni.

Akárhogy is legyen, a hőszivattyús bojler mindenképp remek választás, ha korszerűbb és takarékosabb módszerrel szeretnél meleg vízhez jutni a mindennapokban.

Ha Te is gondolkozol egy ilyen készülék beszerzésén, ne várj tovább: töltsd ki online űrlapunkat még ma, hogy minél hamarabb élvezhesd a hőszivattyús bojler előnyeit!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Tudni szeretnéd, hogy hőszivattyúval vagy klímával lenne-e érdemes fűteni? A válasz megadása nem is olyan magától értetődő, de mi igyekszünk segítséget nyújtani a számodra!

Hőszivattyúval vagy klímával érdemesebb-e fűteni? Itt a válasz!

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú – De mikor térül meg?

A hőszivattyú egy kiváló befektetés, ami mostanra annyira nyilvánvaló, hogy talán beszélni is kár róla. De mennyi a megtérülési ideje ennek a beruházásnak?

Egyre nyilvánvalóbb: a fűtésrendszer korszerűsítés része a hőszivattyú

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Egy hőszivattyú rendszer kiépítése, telepítése és beüzemelése, lássuk be, nem kevés költséggel jár. De vajon mi mindennel kell számolnod, ha ilyen irányú terveid vannak?

Mekkora befektetéssel jár egy hőszivattyú rendszer?

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

Az újépítésű ingatlanokra vonatkozó szabályok 2024-től megkövetelik a BB besorolást és a megújuló energia használatát. Hőszivattyú rendszerrel mindez gyerekjáték lesz!

Használatbavételi engedély megszerzése: hőszivattyúval is elérhető a kötelező megújuló energia-szint?

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Sokakban, így Benned is felmerülhet a kérdés: vajon egy gázkazán lenne jobb döntés, vagy egy hőszivattyú rendszer? Ennek a témának járunk most utána kicsit alaposabban!

A gázkazán a jobb döntés, vagy a hőszivattyú?

Hőszivattyú fűtés – környezettudatos és költséghatékony megoldás a hideg napokra!

Ne bajlódj a magas gázszámlákkal és drága szerelőkkel! Válassz egy előnyös és komfortos fűtésrendszert, ami még az ökológiai lábnyomodnak is jót tesz! A megoldás hőszivattyú fűtés!

Hőszivattyú fűtés

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

Szeretnéd kihasználni a házad alatt csörgedező talajvizekben rejlő lehetőségeket? A víz-víz hőszivattyú rendszerrel a vízben rejlő energiákkal befűtheted az otthonodat! Tudj meg róla többet!

Víz-víz hőszivattyú – az éltető vízzel megoldhatod a fűtésed kérdését!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Ha szeretnél egy praktikus és gazdaságos fűtési rendszert az otthonodba, akkor a levegő-víz hőszivattyút Neked találták ki! Olvasd el bejegyzésünket és ismerd meg ezt a kivételes lehetőséget!

A hidegből fűtést nyerni? A levegő-víz hőszivattyúval ez gyerekjáték!

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Kényelem és környezetvédelem kéz a kézben: ez a hőszivattyús padlófűtés! További jó hír, hogy nem csak a környezetet, hanem a pénztárcád is védi ez az innovatív megoldás.

Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!

Hőszivattyú kazán

Nehéz eldönteni, hogy a hagyományos gázkazánnal, vagy inkább az újabb, még kevésbé elterjedt hőszivattyúval fűts? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami megkönnyítheti a választást!

Hőszivattyú kazán

Hőszivattyús bojler

A hőszivattyú az egyik legtakarékosabb módja a fűtéshez szükséges hőenergia előállításának. Egy hőszivattyús bojlerrel ráadásul még a melegvíz-ellátást is hatékonyan megoldhatod!

Hőszivattyús bojler

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Valószínűleg Téged is foglalkoztat a kérdés: mi mindentől függhet egy hőszivattyú rendszer ára? A felvetés összetett, de igyekszünk mindenre kiterjedő választ adni!

Mi mindentől függ egy hőszivattyú rendszer ára?

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?

Vajon milyen fűtésrendszerrel lehet a leghatékonyabban kihasználni a hőszivattyúk adta lehetőségeket? Jó lesz a régi, vagy újra lesz szükség? Most megtudhatod a választ!

Milyen fűtésrendszer ideális hőszivattyúhoz?