Elektromos vízmelegítő

Elektromos vízmelegítő

A Te háztartásodban is a fűtés és a meleg víz előállítása fogyasztja a legtöbb energiát?

Ha szeretnél egy takarékos és hatékony megoldást erre a problémára, egy vízmelegítő nagyszerű befektetés lehet.

Napjainkban már sokféle berendezés közül választhatsz, amik közül mindnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így mindenképpen érdemes mérlegelni ezeket, mielőtt döntenél.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük az elektromos vízmelegítő fajtáit és tulajdonságait – ezáltal Neked is segíteni szeretnénk abban, hogy jól informált döntést tudj hozni.

Mit is értünk elektromos vízmelegítő alatt?

Mit is értünk elektromos vízmelegítő alatt?

Általában azokat a falra szerelt berendezéseket soroljuk ebbe a kategóriába, melyek a fürdőszobában vagy a konyhában állítanak elő meleg vizet.

Bár a bojlerek ugyanezt a funkciót látják el, mégis különböznek az elektromos vízmelegítőtől: az előbbiek lényege ugyanis az, hogy folyamatosan tárolják az űrtartalmuknak megfelelő mennyiségű felmelegített vizet.

Ugyan létezik olyan elektromos vízmelegítő, ami működésében egy kis űrtartalmú bojlerhez hasonlít, ennek az eszköznek van egy másik, attól teljesen különböző típusa is.

Tárolós rendszerű elektromos vízmelegítő

A tárolós rendszerű vízmelegítő hasonlít a klasszikus bojlerekhez, azzal a különbséggel, hogy rendszerint kisebb méretű azoknál.

Előnyei közé tartozik, hogy alacsony a telepítési költsége, ugyanis nincs szükség külön engedélyeztetésre, illetve gázvezetékre és kéményrendszerre sem.

A tárolós vízmelegítő ráadásul komfortos és teljesen biztonságos megoldásnak számít, precíz működése miatt pedig túl sok karbantartást sem igényel.

Bár az ilyen rendszer alacsonyabb villamos teljesítmény mellett is jól működhet, van néhány kevésbé előnyös tulajdonsága is, melyekről érdemes említést tenni.

Az egyik hátránya a működéséből következik: mivel „a készlet erejéig” folyamatosan tárolja a vizet, ezért számolni kell az ezzel járó készenléti energiaveszteséggel is.

Az átfolyós rendszerhez képest viszonylag nagy helyigénye van, továbbá a víz tágulása miatti csöpögés és vízveszteség is negatívum lehet.

Átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítő

A berendezés működése szerinti másik típust átfolyós rendszerűnek nevezzük.

Ez abban különbözik a tárolós vízmelegítőtől, hogy nem tart készenlétben meleg vizet – ehelyett átfolyás közben melegíti fel azt a mennyiséget, amelyre éppen szükségünk van.

Itt tehát nem kell a tárolás miatti energiaveszteséggel számolnunk, valamint felesleges hőleadással sem jár a folyamat.

A tárolós rendszerhez képest ráadásul sokkal kevesebb helyet foglal, és anyagilag is gazdaságosabb megoldásnak számít.

Ebben az esetben sincs szükség bonyolult engedélyeztető folyamatokra: a működéséhez az a legfontosabb feltétel, hogy az adott épület elektromos hálózata műszaki szempontból megfelelő legyen.

Vannak, akik számtalan előnye ellenére sem bíznak igazán az átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítőben, ugyanis meghibásodás esetén van esély arra, hogy a kifolyó víz megrázza azt, aki érintkezik vele.

Napjainkban azonban már rendkívül korszerű és biztonságos modellek léteznek, ezért megbízható márka vásárlása esetén az ilyesfajta kellemetlenségek esélye is csökkenthető.

Milyen célokra alkalmas az elektromos vízmelegítő?

Milyen célokra alkalmas az elektromos vízmelegítő?

Az elektromos vízmelegítő (azon belül is főként az átfolyós rendszer) egyik nagy előnye a helytakarékosság: olyan helyiségekben is könnyedén el lehet helyezni, ahová más berendezés már nem férne be.

Kis mérete és teljesítménye miatt azonban a vízmelegítő nem alkalmas fűtésre, tisztálkodási célokra és hasonló, nagyobb vízmennyiséget igénylő feladatokra (bár ez a modelltől is függ, hiszen van köztük olyan, amely képes a zuhanyzáshoz is elegendő meleg vizet előállítani).

Tökéletes megoldás lehet viszont a konyhai vagy fürdőszobai csapok esetében, ugyanis egy ilyen berendezés segítségével pillanatok alatt hozzájuthatunk a kézmosáshoz vagy mosogatáshoz szükséges meleg vízhez, amely ráadásul a nekünk megfelelő hőmérsékletre van beállítva.

Decentralizált vízmelegítőkkel azt is elkerülhetjük, hogy használat közben váratlanul elfogyjon a meleg víz – az ilyen rendszerek ugyanis minden helyiségben külön vannak bekötve, így egy-egy készülékre kevesebb terhelés jut.

Nemcsak a háztartásokban tehet jó szolgálatot egy ilyen berendezés: intézmények, szolgáltató egységek mosdóiban is egyre gyakrabban találkozhatsz elektromos vízmelegítőkkel.

Hogyan spórolhatok még többet?

Hogyan spórolhatok még többet?

Az elektromos vízmelegítő beszerelésének fő oka a kényelmi szempont mellett a költséghatékonyság.

Ráadásul rendkívül takarékos módszer, hiszen csak akkor fűti a vizet, amikor arra éppen szükség van – azt viszont gyorsan és precízen teszi, így nem kell feleslegesen folyatnunk a csapot meleg vízre várva.

Ha azonban szeretnéd maximálisan kihasználni az elektromos vízmelegítő nyújtotta lehetőségeket, érdemes napelem rendszerrel megtermelni a készülék által felhasznált áramot.

Napenergia segítségével gyakorlatilag ingyen, károsanyag-kibocsátás nélkül üzemeltetheted mind a vízmelegítőt, mind pedig a többi elektromos berendezésedet.

Ha újonnan telepítenél napelem rendszert, akkor annak költségei 10 éven belül megtérülnek – a termelés viszont ezután sem áll meg, Te pedig ezáltal hosszú évtizedekre megszabadulhatsz nem csak a villany, hanem akár még a fűtés költségeitől is.

Legyen a Te otthonodban is elektromos vízmelegítő!

Legyen a Te otthonodban is elektromos vízmelegítő!

Új házat építesz, vagy csak korszerűsítenéd meglévő otthonodat?

Válaszd Te is a legkényelmesebb és legtakarékosabb megoldást a vízmelegítésre!

Szerencsére ma már rengeteg opció áll rendelkezésre, és a gyártók is folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél hatékonyabb modelleket tudjanak piacra dobni.

Ezek közül tehát biztosan Te is megtalálod majd a háztartásod számára leginkább megfelelő vízmelegítőt, figyelembe véve a helyigényt, a teljesítményt és további tényezőket.

Akár a tárolós, akár az átfolyós rendszerre esik végül a választás, mindenképpen jó szolgálatot tesz majd egy ilyen készülék a lakásodban.

A működéséhez szükséges áramot ráadásul megújuló energiaforrások segítségével is előállíthatod, még zöldebbé és gazdaságosabbá téve ezzel annak használatát.

Te is szeretnél elektromos vízmelegítőt az otthonodba?

Töltsd ki a weboldalunkon található űrlapot akár már ma, hogy a kivitelező partnerünk felvehesse Veled a kapcsolatot, és segíthessen a folyamat minden lépésében!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?