Elektromos törülközőszárító

Elektromos törülközőszárító

A hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy forró fürdő vagy zuhany.

Ilyenkor szívesen töltünk el akár több időt is a vízben, hiszen egyrészt felmelegít minket, másrészt pedig semmi kedvünk kimerészkedni a kádból/fülkéből, mivel a nedves bőrön a levegő is hidegebbnek tűnik.

De semmi baj – gondoljuk –, úgyis mindjárt megtörülközünk, és máris jobb lesz.

Arra azonban nem számítottunk, hogy a törülköző nem száradt meg rendesen az előző nap óta, és a kellemesnek indult fürdőzés vacogással és bosszankodással zárul.

Szerencsére ma a hasonló helyzetek már elkerülhetők egy nagyszerű találmány segítségével: ismerd meg az elektromos törülközőszárítót!

Mit tud egy elektromos törülközőszárító?

Mit tud egy elektromos törülközőszárító?

Sokféle törülközőszárítót különböztetünk meg, de a fő funkciója mindegyiknek ugyanaz: elektromos energia felhasználásával hőt bocsát ki magából, mely elegendő ahhoz, hogy megszárítsa és melegen tartsa a ráhelyezett törülközőket.

Vannak típusok, amik nem csak a törülközőket, hanem az egész fürdőszobát fel tudják fűteni, ezáltal pedig két legyet is üthetsz egy csapásra – ezeket elektromos törölközőszárító radiátornak nevezzük.

Bármelyik fajta berendezésre esik is a választásod, biztos lehetsz benne, hogy nem döntöttél rosszul, hiszen mindkettő jó szolgálatot tesz egy fürdőszobában.

Nem csak a fürdéshez használt törülközőre kell itt gondolni, hanem a naponta többször igénybe vett, kisebb kéztörlőkre is: ezek ugyanis különösen hajlamosak arra, hogy folyamatosan vizesek legyenek, mivel nincs elég idejük megszáradni.

Abban pedig talán megegyezhetünk, hogy egy nedves törülköző nem igazán praktikus, hiszen éppen azt a feladatot nem tudja ellátni, amire használni szeretnénk.

Láthatod tehát, hogy nem véletlenül találták ki az elektromos törülközőszárítót, és az sem véletlen, hogy egyre többen szereznek be egyet saját otthonukba.

Elektromosság a fürdőszobában? Jobb ötlet, mint gondolnád!

Elektromosság a fürdőszobában? Jobb ötlet, mint gondolnád!

Jogosan merülhet fel benned az aggasztó gondolat, hogy egy elektromos berendezés nem feltétlenül jó ötlet egy olyan helyiségben, ahol ennyi vizet használunk – sőt, maga a szárító is arra lett kitalálva, hogy nedves törülközőket akasszunk rá.

Ennek a veszélyeitől azonban nem kell tartanunk, ha odafigyelünk az érintésvédelmi szabályok betartására, és megfelelően helyezzük el a törülközőszárítót.

Semmiképpen sem szabad például a fürdőkád fölé vagy a zuhanyfülkébe szerelni, mivel ez akár életveszélyes is lehet – bár ez számodra talán egyértelmű, sajnos mégis van rá példa, hogy valaki figyelmen kívül hagyja a biztonsági szempontokat, és inkább a kényelmet helyezi előtérbe.

Ha azonban az alapvető szabályokra odafigyelünk, az elektromos törülközőszárító nagyon is biztonságos berendezésnek számít: a gyártók odafigyelnek mind a ráfröccsenő víz elleni védelemre, mind pedig arra, hogy ne tudjon túlmelegedni.

Az elektromos törülközőszárító működése

Az elektromos törülközőszárító működése

Ha láttál már korábban törülközőszárítót, akkor Te is megállapíthattad, hogy kialakításában leginkább egy létrára hasonlít.

A létra „fokait” csövek adják, melyeket egyfajta hőközlő folyadékkal töltenek fel.

Ezt a folyadékot egy fűtőpatron felmelegíti, ami aztán a hőmérsékletben bekövetkezett különbség miatt körkörösen áramolni kezd: először felfelé, majd ismét lefelé, a patron irányába.

A folyadék sajátos működése miatt a középső csövek tudják a legmagasabb hőmérsékletet elérni, ezért a berendezés úgy van kialakítva, hogy a törülközőket ezekre tudjuk a legkönnyebben elhelyezni.

Mivel a folyamat teljesen hangtalanul történik, mi ebből csak annyit veszünk észre, hogy törülközőink szárazak és kellemesen melegek.

Télen-nyáron hasznos

Az elektromos törülközőszárító rendkívül praktikus megoldást biztosít, és nem csak a hidegebb évszakokban.

Nyáron is problémát jelenthet ugyanis a fürdőszoba falának penészedése, amely annak magas víztartalmára vezethető vissza.

Nyáron általában nem fűtünk, és így a törülközők is lassabban száradnak, potenciálisan teret adva ezzel a penészképződésnek – arról nem is beszélve, hogy ilyenkor sem vesszük túl nagy hasznát egy vizesen maradt törülközőnek (kivéve persze, ha hűteni szeretnénk magunkat, nem pedig megszárítani).

További előnye, hogy nem kell óriási munkálatokra készülni, ha egyszer csak úgy döntenél, Neked is szükséged van rá a fürdőszobában.

Nincs szükség ugyanis semmilyen segédberendezésre, és könnyen beüzemelhető: a felszerelés után csak be kell dugni a szárítót a konnektorba, és már működik is.

Látványnak sem utolsó

Látványnak sem utolsó

Az elektromos törülközőszárító amellett, hogy rendkívül hasznos, a fürdőszobád egyik díszítőelemévé is válhat.

Napjainkban már számtalan különböző formában, méretben és színben elérhető, melyek közül biztos, hogy Te is megtalálod az otthonod számára leginkább megfelelőt.

A felhasznált anyagok is változóak: találhatsz például olyan szárítót, melynek acél alapanyagát króm bevonattal látják el a fémes hatás érdekében.

Ha azonban sem a stílusos kinézet, sem pedig a praktikusság nem lenne elég, hogy meghozd a döntést, érdemes figyelembe venni a környezetvédelmi szempontokat is: az elektromos berendezésekkel nem bocsátunk ki semmiféle káros anyagot, sőt, ha azokat napelemekkel vagy más megújuló energiaforrással működtetjük, még inkább védhetjük mind a környezetet, mind pedig a pénztárcánkat.

Szerezz be Te is egy elektromos törülközőszárítót!

A fentiek alapján láthatod, hogy egy törülközőszárító több okból is hasznos része lehet a háztartásnak.

Elektromos, innovatív kivitelezésének köszönhetően egyszerű, tiszta és hatékony módon szárítja törülközőinket, vagy akár még ruháinkat is, ha arra van szükség.

Ez az eszköz kimondottan azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse és kellemesebbé tegye a hétköznapjaidat, ezért mindenképpen megéri rá beruházni.

Akár az egyszerűbb, csupán szárításra alkalmas verzió mellett döntesz, akár a teljes fürdőszobát fűteni képes radiátor jelentené számodra a megoldást, mi tudunk segíteni!

Ha Te is szeretnél egy elektromos törülközőszárítót az otthonodba, akkor töltsd ki az oldalunkon található adatlapot akár már ma, hogy a megyédhez tartozó partnerünk minél hamarabb felvehesse Veled a kapcsolatot!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?