Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Az elektromos eszközökkel történő fűtés egyre népszerűbb napjainkban, ami nagyszerű alternatíva, ha távolodni szeretnénk a fosszilis energiaforrások alkalmazásától.

Az elgondolás remek, azonban a következő gondolatoknál már gyakran megtorpannak az emberek:

  • drágább-e árammal fűteni?
  • milyen fűtőtestet válasszunk?
  • mire képes egy elektromos radiátor?

Olvass tovább, hogy kitisztuljon a kép az elektromos fűtőtestek, legfőképp az elektromos radiátorok témakörében!

Mik azok az elektromos radiátorok?

Az elektromos radiátorok képzik az egyik alternatívát arra az esetre, hogyha árammal szeretnénk vagy tudjuk megoldani a fűtést.

Az elektromos radiátorok, a hagyományos társaikhoz hasonlóan, belső keringetéssel rendelkeznek.

A különbség az, hogy ezekben a fűtőtestekben víz helyett általában olaj kering a rendszerben, továbbá nem gáz- vagy fatüzelésű fűtés  melegíti fel a folyadékot, hanem ezt a feladatot az elektromos áram végzi el.

Ezek az elemek általában elég jó hőtartó képességgel rendelkeznek, így kellemes, egyenletes hőérzetet tudnak biztosítani a helyiségben.

A legtöbb elektromos radiátorhoz tartozik beépített termosztát is a könnyű szabályozhatóság érdekében.

Az elektromos radiátorok előnyei

Az elektromos radiátorok előnyei

Az ilyen, árammal működő radiátorok egyik nagy előnye az, hogy nem tartalmaznak semmilyen mozgó alkatrészt, ami által az élettartamuk rendkívül hosszú, 20 év környékével nyugodtan kalkulálhatunk.

Emellett nem égetik működés közben a port, így nem jelentkezik az a furcsa, kellemetlen szag a működésük közben, mint például a hagyományos gázkonvektorok bekapcsolásakor.

Az elektromos radiátoroknál minden egyes készülékben egyedi termosztát található, amivel minden egyes helyiségben külön-külön lehetséges szabályozni a hőmérsékletet, ami egy gázkazánnal működtetett fűtésrendszer esetén nem általános, megvalósítása sokkal bonyolultabb lenne.

A pontos fűtésszabályzás lehetővé teszi, hogy gazdaságos fűtési módszerré váljon az elektromos radiátor használata.

A sokrétű elektromos fűtőtestek

A sokrétű elektromos fűtőtestek

Az elektromos fűtésre ma már nem csak a jól ismert hősugárzó vagy az előbb említett elektromos radiátor az egyetlen alkalmas eszköz, hanem rengeteg modern alkalmatosság között válogathatunk, hogyha károsanyag-kibocsájtástól mentes lehetőséget keresünk.

Ezek fő előnye, hogy a sokféle típus között nem csak funkcióban találhatunk széles választékot, hanem dizájnban is biztosan akad a helyiséghez illő kivitelezés.

A többféle elektromos fűtőstest további előnye, hogy általunk biztosan találunk megfelelőt akkor is, hogyha csak kiegészítőként szeretnénk használni, továbbá akkor is, ha ezzel kívánjuk megoldani a teljes ingatlan melegítését.

Ezekről ejtünk néhány szót következő bejegyzésünkben!

Milyen elektromos fűtőtestek léteznek?

Az alábbiakban a leggyakoribb fűtőalkalmatosságokról ejtünk pár szót.

  • Elektromos konvektor: az egyik leggyakoribb fűtőtest az elektromos fűtésrendszerek esetén. A szoba levegőjét melegíti konvekciós elven, rendkívül jól szabályozható módon, hiszen legtöbbjük beépített termosztáttal rendelkezik.
  • Elektromos infrapanel: az elektromos infrapanelek újszerű, modern, sajátos módon melegítik a teret. Az infravörös sugarak segítségével nem a levegőt, hanem a helyiség tárgyait melegítik fel, így egészen egyedi, kellemes hőérzetet biztosítanak. További előnyük, hogy meglehetősen gazdaságos fűtési módszerről beszélünk, amely ráadásul remekül fókuszálható melegítő képességgel rendelkezik.
  • Elektromos kazán: ugyanazt a feladatot látja el, mint a gázzal működő társaik, azonban károsanyag-kibocsájtás nélkül teszi mindezt. Kiválóan szabályozható, és nem szükséges hozzá kémény, ugyanis égéstermék nem keletkezik a működése közben. Ideális választás kisebb lakások hőmérsékletének emelésére.
  • Elektromos bojler: mind közül ez a legismertebb eszköz, a víz felfűtésére és annak tárolására szolgál. Fontos megemlíteni, hogy fűtésrendszer üzemeltetéséhez nem használható ez a berendezés, azonban így is jó lehetőség a meleg víz biztosítására.

Fűtés elektromos árammal: olcsó vagy drága?

A legtöbb ember hamar elveti az elektromos fűtés ötletét, hiszen az első, ami eszükbe jut, az az, hogy rendkívül drága megoldásról beszélünk.

A félreértés abból fakad, hogy korábban valóban nem volt olcsó árammal melegíteni egy helyiséget, melynek okai a korszerűtlen, kezdetleges eszközök voltak.

A régi hősugárzók gyors ütemben fogyasztották az áramot, és bizony, ha kellemes hőmérsékletre vágytunk, akkor szapora tempóban pörgették a villanyórát.

Ezek az eszközök óriási változáson mentek keresztül az elmúlt időszakban: sokkal energiatakarékosabb a fogyasztásuk, remek hőmegtartó képességgel rendelkeznek, továbbá már arra is van lehetőség, hogy magát az áramot gazdaságos módon, például napelemmel, magunknak termeljük meg.

Összességében ma már kijelenthető, hogy az árammal való fűtés már nem elviselhetetlenül drágább, mint a gázzal vagy fával történő tüzelés.

Miért éri meg a régi radiátort elektromos fűtésre cserélni?

Miért éri meg a régi radiátort elektromos fűtésre cserélni?

Azt már olvashattad, hogy a technológia eljutott arra a szintre, hogy ma már az árammal és a gázkészülékkel megoldott fűtés között nincs óriási szakadék az anyagiak tekintetében.

Azonban nem csak a havi költségek azok, amelyek miatt az elektromos fűtés felé billen a mérleg nyelve: már önmagában a rendszer kiépítése is sokkal kisebb kiadásokkal és felfordulással jár, mint egy hagyományos, gázfűtés esetén.

Ennek oka, hogy egyrészt nem szükséges semmilyen kazánt beszerelni hozzá, továbbá a padlóban vagy falak mentén elvezetett fűtéscsövekre sincsen szükség, hiszen a fűtőtestek működéséhez csupán áram szükségeltetik, melyet a normál esetben is meglévő konnektorok biztosítani tudnak.

Mindezeken felül egy napelemes rendszerrel kombinálva még maga az áram is, mondhatni, ingyen lehet számunkra, így különösen takarékos megoldás lehet ez a házunk fűtésének megoldására.

Ha van lehetőség ilyesfajta beruházásra, a hosszútávú megtérülés érdekében megfontolandó egy ilyen átalakítás, pláne, ha van lehetőségünk az elérhető támogatások igénybevételére.

Elektromos fűtésrendszert szeretnél? Nem kell tovább keresned!

Elektromos fűtésrendszert szeretnél? Nem kell tovább keresned!

Gazdaságos, modern megoldás az árammal való fűtés, mellyel még a környezetet is véded, hiszen mentes a káros anyagok kibocsájtásától.

Annak érdekében, hogy minél hatékonyabb és az egyéni igényeidnek megfelelő fűtési rendszert kapj, ami hosszú ideig szolgál majd Téged, csakis tapasztalt szakemberre érdemes bízni a kivitelezését.

Mi pontosan ebben tudunk segíteni Neked: kiterjedt partnerhálózatunknak köszönhetően országszerte elérheted általunk a legjobb szakembereket, akik munkájában garantáltan megbízhatsz.

Töltsd ki az alább található űrlapot, és a megyédben illetékes partnerünk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek az új fűtésrendszered kiépítésének minden részletét!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?