Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés

A padlófűtés története évezredekkel ezelőttre, egészen az ókorig nyúlik vissza.

Ebben az időszakban a rómaiak és a koreaiak külön-külön kifejlesztették a saját verziójukat, de később a magyar kolostorokban és várakban is előszeretettel alkalmazták ezt a módszert.

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már természetesen másképp működik a padlófűtés, mint akkoriban, de hatékonyságát jól mutatja a tény, hogy képes volt mindvégig fennmaradni a történelem folyamán, népszerűsége pedig a mai napig töretlen.

Ismerd meg Te is az elektromos padlófűtés előnyeit és működését, és tudd meg, miért választják ma is olyan sokan ezt a módszert otthonukba!

Mi is az az elektromos padlófűtés?

Ugye számodra sem ismeretlen az a szituáció, amikor vendégségbe mész valahová, és adnak egy papucsot, nehogy felfázz a hideg kövön?

Lehet, hogy a Te háztartásodban is ez a bevett szokás, és a hidegebb hónapokban szinte elképzelhetetlen, hogy mezítláb vagy akár zokniban sétálj odabent, hiába megy a fűtés.

A legtöbb ház padlójára igaz az, hogy télen-nyáron hűvös marad, fűtöttségtől függetlenül – ennek az egyik oka az, hogy a konvektorból, radiátorból és hasonló fűtőtestekből származó hő automatikusan felfelé száll, míg a hideg levegő éppen ellenkező irányba, a padló felé süllyed.

Bár a fizika törvényeivel nem tudunk szembeszállni, erre a problémára megoldást jelent az, ha egyszerűen a padló alá helyezzük a fűtőtestet, ami így onnan felfelé szállva melegíti kellemesre az adott helyiséget.

Az elektromos padlófűtésnek pontosan ez a célja: a járófelület alá helyezett fűtőfólia segítségével gondoskodik arról, hogy ne fázzon többé a lábunk, bármilyen idő legyen is odakint.

Nem véletlen az évezredes múlt

Nem véletlen az évezredes múlt

Az előbb is említettük, hogy a padlófűtést már az őseink is előszeretettel alkalmazták.

A tény, hogy vették a fáradságot egy ilyen rendszer kialakítására abban az időben, amikor még az elektromosságot sem ismerték, jól mutatja azt, hogy mennyivel praktikusabb ez a fűtési módszer a többinél.

Azt ugyanis már elődeink is tudták, hogy az emberi test egészséges működéséhez az az ideális, ha a lábakat melegen tartjuk, a fej környékén pedig hidegebb marad a levegő.

Napjaink elektromos padlófűtése ráadásul még magasabb szintre emelte ezt a tulajdonságot, hiszen nemcsak hatékonyan melegíti fel a testet a sugárzó hőnek köszönhetően, hanem mindezt gyakorlatilag porképződés nélkül teszi, ideális közeget biztosítva az allergiások számára.

További jó hír, hogy a padlófűtés bevezetésével búcsút mondhatsz a kattogó konvektoroknak és az egyéb, fűtéssel járó zajoknak, ugyanis ezek a rendszerek csendesen, észrevétlenül, mégis teljesen biztonságosan végzik a feladatukat.

Infra padlófűtés

Az elektromos padlófűtésen belül több típust különböztetünk meg, melyek közül Te is megtalálhatod a háztartásod számára leginkább megfelelőt.

Az egyik ilyen módszer az infra padlófűtés, mely infrahő segítségével melegít fel bármilyen belső teret.

Bár az infrafűtést alkalmazó eszközök egyfajta sugárzást bocsátanak ki, ennek hallatán egyáltalán nem kell megijedni: a hősugárzás ugyanis teljesen biztonságos eljárás, nem ártalmas az egészségre (éppen ellenkezőleg, inkább jótékony hatással van rá).

Az infravörös sugárzással működő padlófűtés hője egy bizonyos irányba/területre koncentrálható, mely egyrészt gyorsan felfűti a teret, másrészt pedig egyenletesebb hőérzetet biztosít, mint például a konvektor vagy a radiátor.

Mivel a padló alá kerül, ezért az infrafűtés ebben az esetben nem panelek formájában, hanem kiteríthető fóliaként van kivitelezve.

Amorf fűtőszálas padlófűtés

Amorf fűtőszálas padlófűtés

Más elven működő, de ugyanazon funkciót betöltő módszer az amorf fűtőszálas padlófűtés.

Ebben az esetben infrafólia helyett amorf fémszálak biztosítják az otthonunk melegét, melyek maximum 30 °C-ra melegszenek fel, ezáltal pedig teljesen biztonságos és nagyon hatékony fűtési alternatívának számítanak.

Az amorf fémötvözetet alkalmazó technológia rendkívül megbízható, tartós és költségkímélő megoldás.

Az infra padlófűtéshez hasonlóan itt is a járófelület alatt helyezkedik el a fűtőfólia, működése szintén jól szabályozható, valamint ugyanúgy magas komfortérzetre számíthatunk, ha mellette döntünk.

Praktikussága miatt az amorf fűtőszál gyorsan elterjedt, és ma már a világ minden táján fűtenek ezzel a technológiával: a leghíresebb példa talán a párizsi Eiffel-torony, de megtalálható többek között templomokban, futballpályákon, luxusjachtokon, sőt még tulipánföldeken is.

Ha ezek után Te is kedvet kaptál az elektromos padlófűtés beszerelésére otthonodban, jó hírünk van: ez a rendszer szinte bármely épületben elhelyezhető, a burkolat és a felület típusától függetlenül.

Elektromos padlófűtés telepítése

Elektromos padlófűtés telepítése

Ha újonnan épített házadban szeretnél padlófűtést kivitelezni, ennek semmi akadálya, hiszen a folyamat egészen gyorsan és egyszerűen zajlik.

A szerelőcsapat ilyenkor egy előre kidolgozott tervvel érkezik a helyszínre, ahol az előkészített terepen meg is tudják kezdeni a telepítést – akár már a szerelőbetonon is.

Az elektromos padlófűtésnek azonban további előnye az, hogy már meglévő otthonokban is különösebb probléma nélkül kivitelezhető.

Ilyenkor azt kell eldönteni, hogy felszedetnéd a burkolatot, és az alá helyeznéd el a fűtőrendszert, vagy inkább a már meglévő padlóra tetetnéd rá, és arra kerülne az új burkolat.

A rendszer mérete is személyre szabható: nincs olyan, hogy egy terület túl kicsi vagy túl nagy lenne, így akár egyetlen helyiséget is elláthatsz padlófűtéssel, ha nem szeretnéd az egész házat felfűteni vele.

Spórolj Te is padlófűtéssel!

Spórolj Te is padlófűtéssel!

Az elektromos padlófűtés amellett, hogy rendkívül komfortos és praktikus megoldás, még energia- és költséghatékony is.

Az ilyen rendszerek beruházási és kivitelezési költségei sokkal alacsonyabbak a hagyományos, gáz alapú rendszerekénél, ráadásul a későbbiekben sem igényelnek karbantartást, ellenőrzést.

És ha ez még nem lenne elég, otthonod fűtését teljesen környezetbaráttá és még költséghatékonyabbá teheted, ha napelem rendszer (vagy más megújuló energiaforrás) segítségével termeled meg hozzá az áramot.

Ha éppen házépítés előtt állsz, és azon gondolkozol, milyen típusú fűtést válassz, esetleg már meglévő otthonod rendszerét szeretnéd korszerűsíteni, az elektromos padlófűtés tökéletes megoldás lehet.

Töltsd ki az oldalunkon található űrlapot még ma, hogy a területileg illetékes szakembereink felvehessék Veled a kapcsolatot, és minél hamarabb élvezhesd a padlófűtés előnyeit saját otthonodban!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?