Bemutatkoznak az elektromos fűtőtestek!

Bemutatkoznak az elektromos fűtőtestek!

Napjainkban egyre több lehetőség közül válogathatunk, hogyha fűtésrendszerről van szó.

A típusokat talán az energiaforrásuk alapján érdemes kategóriákba sorolni.

A gázzal működő fűtési rendszereknek egyre inkább csak hátránya van, mint előnye, így eljött az ideje az elektromos berendezéseknek.

Az elektromos fűtőtestek közé soroljuk azokat a fűtőegységeket, amelyek elektromos energia alkalmazásával állítják elő a meleget.

Ez már egy plusz pont mellette, mivel az elektromosságot most már napelem rendszerrel is lehet termelni, szóval a fűtő berendezésünket is ráköthetjük.

Ahhoz, hogy jobban betekintést nyerhessünk az elektromos fűtőtestek világába, összegyűjtöttük, hogy milyen berendezések tartoznak ebbe a kategóriába.

Elektromos konvektor

Ez a legelterjedtebb elektromos fűtési típus Magyarországon.

Működését nézve a konvekciós elvet követik, ami annyit tesz, hogy hőáramlást generálnak, mégpedig kerámiamagos lamellás fűtőbetétekkel, ami az odaáramló levegőt hevíti fel közvetlenül.

A fajsúlykülönbségnek köszönhetően a felmelegített levegő helyére hideg levegő fog áramlani.

Az elektromos konvektor szabályozott belső hőmérséklettel rendelkezik.

Ezek a berendezések tartósak és nem túl komplikáltak, továbbá a megfelelő működéshez egy beépített termosztát is hozzájárul.

Miközben fűt, az elektromos konvektor nem melegszik fel túlságosan, így szinte nem is lehet érezni, hogy a hő milyen irányból jön, mivel nem sugározza a meleget.

Többnyire falra szerelik fel 10-20 cm-re a padlótól, vagy ha mobil eszközről van szó, akkor konkrétan a fal mellé helyezik.

A működési mechanizmusának köszönhetően nem lehet forgatni.

Elektromos (infra) panel

Elektromos (infra) panel

Az elektromos (infra) panel különlegessége, hogy vegyes fűtéssel működik, tehát infra és konvekciós elven is fűt, bár alapvetően az előbbi a jellemző.

Ebben az esetben is hőáramlásról beszélünk, azonban itt egyértelműen érezhető, hogy a fűtőtest is ontja, sugározza a meleget (infrafűtés).

A sima konvektornál energiatakarékosabbnak számít, ezért a 3 méternél magasabb belmagasságú lakások bevett fűtési rendszereként tartják számon.

Jobb hőérzetet biztosít, ami miatt gazdaságosabb lesz a fűtés, hiszen így a termosztátot nem tekerjük olyan magas hőfokra, amivel 10-15% megtakarítást is összehozhatunk.

Biztosítja az egyenletes hőeloszlást és nem melegíti szükségtelenül a levegőt, ami így nem reked meg a plafonnál.

Az elektromos panelt a falra szokták szerelni, de előfordul, hogy néha hasmagasságba helyezik el, mivel így a szoba lentebbi részeit is felfűti a berendezés.

Népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy hőérzet szempontjából egy cserépkályha működési mechanizmusához lehet hasonlítani.

Elektromos radiátor

Elektromos radiátor

Az elektromos radiátorok speciális tulajdonsága, hogy hőtárolásra is alkalmasak azonkívül, hogy infrafűtéses és konvekciós jelleggel is bírnak.

Az előbb említett hőtároló képességnek az a célja, hogy biztosítsa az állandó, ideális melegérzetet.

Ezt öntöttvas vagy kompozit lemez hőtároló egységekkel és a hatékony vezérléssel éri el a rendszer.

Még ha ki- vagy bekapcsoljuk a termosztátot, akkor sem módosítja túlságosan a hőmérsékletet, hiszen a hőtároló működésen kívüli állapotban is képes a hőleadásra.

Infrapanel

Az infrapanel egy kicsit furmányosabb fűtési megoldás, mint az eddig említettek.

Ugyanis, hogyha nincs jól megtervezve, akkor bizony nem képes betölteni a funkcióját.

Alapvetően egy bekeretezett fehér képszerű berendezésről beszélünk, amit általában a mennyezetre vagy falra helyeznek fel.

Az infrafűtés azt jelenti, hogy a rendszer nem a levegőt melegíti, ezért az nem marad a helység felső részében, hanem az alsóbb szintekre sugározza le a panel a hőt.

A felületi hőmérsékletét 90-115°C közé tehetjük, és többnyire tervezni kell hozzá egy rendszert saját termosztáttal, mert egy infrapanel egy helyiségbe nem elegendő.

A legnagyobb probléma általában a nem megfelelő tervezésből adódik, többnyire alábecsülik azt, hogy mennyi infrapanelra van szükség egy szobában.

Infra hősugárzó

Infra hősugárzó

Ezek a készülékek amellett, hogy fényt bocsátanak ki (vonalizzós) még infra sugarakat is sugároznak.

Működési elvét tekintve hasonlók az infralámpához, és gyakran előfordul, hogy éttermekben a teraszon használják őket.

Zónafűtés gyanánt kisebb sátrakban vagy műhelyekben is használható fűtésre.

Pozitívuma, hogy miután bekapcsoltuk, rögtön érezhető a meleg.

Mennyezetről lelógatva, állványon, vagy akár a falra szerelve (kb. 2,2 – 2,4 m magasan) is működnek.

Infra sötétsugárzó (feketén sugárzó)

A neve alapján levonhatjuk a következtetést, hogy ez egy olyan eszköz, amely fény nélkül ad le sugárzást az infra tartományon belül.

A kibocsátó elem általában egy elegánsabb fémfelület, ami alumíniumból készült (íves vagy egyenes).

A felületi hőmérséklet elég magas, 250-350°C közé eshet.

Többnyire a falon szokták elhelyezni 2-2,5 m magasan vagy akár be is lehet lógatni, amire viszont figyelni kell, mert ilyenkor szükséges növelni a teljesítményt.

A vonalizzós sugárzókhoz képest lassabban indulnak be, de azért 5-10 percen belül már képesek meleget csinálni.

Alkalmas lehet főfűtésre de zónafűtésre is, zavaró fényhatástól mentes, tartós, nagy teljesítményű készülék (akár 3200-4000 W-os is lehet).

Egy dekoratív megoldás lehet raktárakba, teraszokra, műhelyekbe vagy csarnokokba.

Korszerűsítsd otthonod elektromos fűtőtestekkel!

Korszerűsítsd otthonod elektromos fűtőtestekkel!

A technika fejlődik és egyre többféle opció közül válogathatunk, amikor az otthonunk kialakításáról van szó.

Hogyha elektromos fűtőrendszert szeretnénk kialakítani, akkor, ahogy láthattuk, már most rengeteg fűtőtest áll a rendelkezésünkre.

Arról nem is beszélve, hogy ha rendelkezünk napelem rendszerrel akkor még spórolhatunk is az elektromos fűtéssel, hiszen akár napenergiával is üzemeltethetjük azt.

Természetesen, ebben az esetben is érdemes egy tapasztalt szakértő véleményét kikérni a témában.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet vagy további kérdéseid lennének, akkor töltsd ki űrlapunkat, hogy partnereink minél előbb felvehessék Veled a kapcsolatot, és megkezdhessék az új fűtésrendszered kialakítását!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?