Elektromos fűtőszőnyeg: a gazdaságos, komfortos, egészséges megoldás

Elektromos fűtőszőnyeg: a gazdaságos, komfortos, egészséges megoldás

Padlófűtés remek áron?

Így van, pontosan erről van szó!

Az elektromos padlófűtés, vagy másnéven az elektromos fűtőszőnyeg remek lehetőséget ad nekünk arra, hogy megfizethető áron egy magas komfortérzetet biztosító fűtésrendszert építtessünk be, amely ráadásul még környezetbarát is.

Cikkünkben az elektromos fűtőszőnyegek tulajdonságait fogjuk tárgyalni, valamint előnyeikre, hátrányaikra is kitérünk.

Mit nevezünk elektromos fűtőszőnyegnek?

Az elektromos fűtőszőnyeg gyakorlatilag a padlófűtés megvalósítására szolgáló egyik alternatíva.

Bár szőnyegnek hívjuk, itt is a padlóburkolat alá kerül majd a fűtést végző szerkezet, pontosan úgy, mint a hagyományos, vízcsöves rendszer esetén.

A fűtőszőnyeg elnevezés rendkívül hangzatos, hiszen egy hálóra fektetett, megfelelő alakzatban rögzített fűtőszálról beszélünk, melyet az aláburkolást követően fektetnek le és csatlakoztatnak a hálózathoz, majd erre teszik a fedőburkolatot.

Bár a burkolatok típusa nem lehet akármilyen, még ezzel együtt is a legkönnyebben kialakítható, költséghatékony padlófűtési megoldásként tekinthetünk az elektromos fűtőszőnyegre.

Elektromos fűtőszőnyeg – gazdaságos megoldás

Az elektromos fűtőszőnyeg azért válik egyre népszerűbbé, mert jelentősen kisebb költséggel jár a kiépítése, mint a hagyományos padlófűtésnek, továbbá egyszerűségének hála új építésű ingatlanoknál és burkolatcsere esetén egyaránt beépíthetők.

Mindemellett a padlófűtés közvetlenül adja át a hőt a testnek, így nincs szükség arra, hogy a helyiség levegőjének egészét átmelegítse.

A közvetlen hőátadás lehetővé teszi, hogy egy adott hőérzetet akár 2-3 fokkal alacsonyabb szobahőmérséklettel is elérjünk, aminek következményeképp akár 10-15%-ot is spórolhatunk a fűtésen a hagyományos, szoba levegőjét melegítő megoldásokhoz képest.

Az elektromos fűtőszőnyeg beszerelése villámgyors

Az elektromos fűtőszőnyeg beszerelése villámgyors

A fűtőszőnyeg lefektetése nagyon egyszerű, hiszen a háló, melyen a fűtőszál elhelyezkedik, egy nem megfelelő elhelyezés esetén akár felszedhető, így könnyen korrigálható, továbbá a bekötése sem igényel bonyolult előzetes tervezést.

Ez az egyszerűség akár arra is lehetőséget ad, hogy egy szakember mindössze néhány óra alatt lefektesse a fűtőszőnyeget, szóval biztosan nem kell olyan hosszas és nagy felfordulással járó folyamatra számítani, mint a hagyományos fűtési rendszerek esetén.

Mindemellett általában nem igényelnek speciális rétegrendet, csupán az amúgy is ajánlatos aljzatkiegyenlítést és egy, a szabványok szerint kialakított aljzathőszigetelést érdemes végezni a fűtőszőnyeg lefektetése előtt az optimális hatásfok érdekében.

Sőt, bizonyos esetekben a meglévő burkolatra is elhelyezhető, ha például egy felújítás során nem szeretnénk a meglévő járólapot feltörni.

Programozható vezérlés, kellemes hőérzet

Programozható vezérlés, kellemes hőérzet

Az elektromos fűtőszőnyeg egyik nagy előnye, hogy kellemes, egyenletes hőérzetet biztosít.

Ez annak köszönhető, hogy a fűtőszálak átmelegítik a körülöttük lévő burkolatot, melyek hőtartóképességének köszönhetően akkor is komfortos, meleg padlón járhatunk, amikor a fűtőszál éppen kikapcsolt állapotban van.

Mindezek mellett ez a fajta fűtés kiválóan programozható: akár helyiségenként eltérő hőfokot és működési időtartamot állíthatunk be, aminek köszönhetően akár 20-30%-kal is gazdaságosabb üzemelést érhetünk el, mintha a teljes ingatlan egyetlen központi szabályozóval rendelkezne.

Hosszú élettartam, könnyű karbantartás

Az elektromos fűtőszőnyeg nem tartalmaz semmilyen mozgó alkatrészt, így a meghibásodása ritka, mint a fehér holló.

Különösebb karbantartást sem igényel, nem úgy, mint a hagyományos fűtésrendszerek, ahol például évente érdemes ellenőriztetni a kazán állapotát.

Mindezekből kifolyólag a várható élettartam hosszú: a gyártók 10-15 év garanciát vállalnak rájuk, ám a működési idejük megfelelő alkalmazás és beszerelés, továbbá a fűtőszál ellenállásának változatlansága esetén akár 45-50 év is lehet.

Milyen esetekben éri meg elektromos fűtőszőnyeget választani?

Milyen esetekben éri meg elektromos fűtőszőnyeget választani?

Az elektromos fűtőszőnyeg egyaránt alkalmas kiegészítő fűtésként és a teljes ingatlan elsődleges fűtési megoldásaként is megállja a helyét.

Köszönhetően a korábban említett könnyű beszerelhetőségnek, egy-egy felújítás alkalmával akár utólagosan is beszerelhető az adott helyiségbe, akár fürdőszobába is.

Mindezek mellett megemlítendő, hogy az elektromos fűtés üzemeltetése a fejlett technológiának köszönhetően már nem jár jelentősen nagyobb költségekkel, mint a fosszilis anyagok alkalmazása.

Elektromos fűtéssel a környezet védelme érdekében

Elektromos fűtéssel a környezet védelme érdekében

Az elektromos fűtési eszközök, így az elektromos padlófűtés is, a bolygónk szempontjából igencsak jó döntésnek számítanak.

Az elektromos fűtőszőnyeg alkalmazása során nem történik károsanyag-kibocsájtás, amivel hosszútávon rengeteget tehetünk a légkör tisztaságának megőrzése érdekében.

A legjobb eredményt akkor érhetjük el, hogyha az áramot is valamilyen megújuló energiaforrás biztosítja: erre például tökéletes eszköz lehet a napelemes rendszer.

Nem csak a környezetet, hanem a magunk egészségét is védhetjük

Sokszor mellőzött tényező, mégsem léphetünk át felette: a padlófűtés remek választás akkor, ha valaki allergiás vagy egyéb légúti problémákkal küszködik.

Ez a fűtési eljárás nem kavarja fel a szoba levegőjét, használata során nem kerülnek extra porszemcsék a levegőbe, így a levegő sokkal tisztább, mint egy konvektoros vagy radiátoros megoldás esetében.

Ezen felül, mivel nem kifejezetten a levegőt melegíti az elektromos padlószőnyeg, így annak páratartalma is kedvezőbb marad a fűtési szezonban.

Az elektromos fűtőszőnyeg előnyös lakberendezést tesz lehetővé

Az eddig felsoroltakon túl akad még jó néhány pozitívuma annak, hogyha valaki az elektromos fűtőszőnyeget választja otthonába.

Az egyik ilyen például, hogy elhelyezkedéséből kifolyólag abszolút nem foglal helyet az enteriőrben, ennek hála több helyünk marad, ami egy kis helyiségben kifejezetten hasznos lehet.

A gyakorlatilag nulla helyigény következtében eme fűtésmód lehetővé teszi, hogy a szoba berendezésének csakis a képzelet szabjon határt, hiszen nem kell a bútorok elhelyezésekor fűtőtestek, csövek, vezetékek jelenlétét is számításba venni.

Elektromos fűtés a Te otthonodba is!

Elgondolkoztál rajta, hogy az új fűtésrendszered elektromos alapon fog működni?

Jobb helyen nem is járhatnál!

Partnereink képzett, nagy tapasztalatú szakemberei folyamatosan vállalják elektromos fűtési rendszerek kiépítését.

Ha még bizonytalan vagy benne, hogy megérné-e Neked az elektromos fűtőszőnyeg, vagy éppen a fűtési módok között nem tudtál még választani, nem kell aggódnod.

Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, hogy partnereink segíthessenek megtervezni Neked azt a fűtési rendszert, amellyel a lehető legjobban jársz hosszútávon!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?