Elektromos fűtés – egy korszerű és környezetbarát fűtési alternatíva

Elektromos fűtés – egy korszerű és környezetbarát fűtési alternatíva

A fűtés feltétlenül hozzátartozik mindannyiunk életéhez, hiszen olyan éghajlaton élünk, ahol szükség van rá.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az évnek egy bizonyos szakaszában ne melegítsük az otthonunkat, hacsak nem szeretnénk vacogni, kihűlni.

Márpedig ha a fűtés valamiért nem hatékony, akkor könnyen előfordulhat, hogy azon kapjuk magunkat: hiába vagyunk bent, mégis fázunk.

Szerencsére egy olyan korban élünk, amikor bőven van választási lehetőség a fűtési módok közül, ám közel sem mindegy, melyiket választjuk!

Hiszen van köztük olyan, ami sok-sok macerával, cipekedéssel, koszolással jár, mint a fával vagy szénnel fűtés, míg mások kényelmesebbek ugyan, de nagyobb befektetést igényelnek.

És ott van aztán a legmodernebb, legkényelmesebb forma, az elektromos fűtés, melyet most alaposabban is szeretnénk Neked bemutatni!

Nem mindegy, mivel fűtöd az otthonodat!

Nem mindegy, mivel fűtöd az otthonodat!

Mint azt a bevezetőben már érintettük, jó pár módja van az otthonod melegítésének, ezek közül mindenki a maga belátása szerint választhat.

Ám azt semmiképp se felejtsük el, hogy ezeknek megvannak a maguk előnyei mellett a nem elhanyagolható hátrányai is, amikről nem árt tudni!

Választhatod azt is, hogy szénnel vagy fával fűtesz, vagy még gyakoribb esetben gázzal, hiszen ezek a legősibb hőforrásunkon alapulnak: a tűzön.

Ha elégetünk valamit, akkor hő szabadul fel, amit felhasználhatunk önmagában is, vagy melegíthetünk vele fűtővizet, ez a rendszeren múlik.

Tény, hogy ezek sok esetben nagy hatékonysággal igen nagy mennyiségű hőt leadni, ám vannak igen jelentős hátrányaik is:

  • az égés, legyen bármilyen jó, mindig valamilyen melléktermék képződésével jár,
  • ez lehet gőz, füst, korom, hamu, de sok ártalmas, mérgező gáz is keletkezik,
  • vagyis az ilyen rendszerek folyamatos felügyeletet, tisztítást és karbantartást igényelnek.

Van azonban jó hírünk is: ezeknél sokkal tisztább és kíméletesebb módszerek is léteznek!

Mi teszi nagyszerűvé az elektromos fűtést?

Erre a kérdésre egy nagyon egyszerű és rövid választ tudunk adni: sokkal tisztább és hatékonyabb, mint a fűtőanyagok használata.

Ha pusztán elektromosságot használsz, mint a fűtés energiaforrása, akkor nincs melléktermék, nincsenek káros gázok, csak a keletkező meleg.

Persze, fel lehet hozni ellenérvként, hogy az áram drágább, mint a szilárd energiahordozók vagy a gáz, ez sajnos tény és való.

Azonban azt is vedd figyelembe, hogy mennyi macera van egyikkel-másikkal, illetve azt is, hogy mennyi az energiatartalma ezeknek!

Mert hiszen az elektromosságnak nincs mellék- és hordozóanyaga, nagy távolságokra lehet eljuttatni a vezetékrendszeren keresztül, és bár az ellenállásból adódóan van némi veszteség, ezt fogyasztóként nem érzékeled.

És amit a hálózatból a készülékeid felvesznek, az nem más, mint tiszta energia, amit arra a célra hasznosít, amire csak szeretnél.

És ami még jobb: megújuló forrásból akár magad is előállíthatod a szükséges elektromosságot, nem feltétlenül kell a hálózatból vételezned!

Hogyan lehet elektromossággal fűteni?

Hogyan lehet elektromossággal fűteni?

Az elektromos fűtés nagy előnye továbbá a tisztaságán és hatékonyságán kívül, hogy meglehetősen sokoldalú, nem csupán egy módja van az alkalmazásának.

Használhatjuk közvetlenül és közvetve is, konvekciós elven vagy sugárzás formájában, radiátorokban vagy padlófűtésként is.

Azaz gyakorlatilag minden területen kiváltható vele a hagyományos fűtés.

Hogy konkrétak legyünk, ha fűtési célú elektromos berendezést szeretnél, mindezek Számodra is elérhetőek:

  • elektromos radiátorok,
  • elektromos konvektorok,
  • hősugárzók,
  • elektromos fűtőszőnyegek,
  • elektromos padló-, fal- és födémfűtés,
  • elektromos kandalló,
  • sőt, akár elektromos kazán is!

Így van, ma már bárki számára elérhetőek azok az eszközök, melyek teljesen elektromosan hozzák ugyanazt, amit 10-20 évvel ezelőtt szilárd tüzelőanyag vagy gáz nélkül nemigen lehetett elképzelni.

És akkor még nem is érintettük az infrafűtést és a megújuló energiaforrást hasznosító rendszereket…

Miben jobbak az elektromos hőforrások?

Miben jobbak az elektromos hőforrások?

Lehetetlen úgy beszélni a témáról, hogy ne hasonlítsunk össze legalább egy-két hagyományos és elektromos eszközt, melyek ugyanazt a célt szolgálják.

Valószínűleg a klasszikus készülékekhez mindenkinek volt már szerencséje legalább egyszer, hiszen az elektromos változatok még nem olyan elterjedtek, hogy minden második háztartásban ilyenek üzemeljenek, éppen ezért lehet hasznos összemérni, mint tudnak nyújtani.

Vegyük például a gázkonvektort elsőként, melyek egykor a legfőbb fűtési formát jelentették, főleg városi környezetben.

Egy gázkonvektor, ami adott esetben akár régi is, nem elég, hogy döbbenetes mennyiségű gázt képes elfogyasztani, de mellette még sokszor zajos is, ráadásul egy idő után kifejezetten veszélyessé válhat a szivárgás és az égésgázok miatt.

Ezzel szemben egy elektromos konvektor kisebb, zajtalan, nincs kibocsájtása és gyorsabban is kezdi el melegíteni a szobát.

Vagy például egy fatüzelésű kandalló füsttel, korommal és kosszal jár, hogy a cipekedést már ne is említsük.

Egy elektromos kandalló viszont hasonló látványt nyújt, de mindezen kellemetlenségektől mentesen!

Még mindig ott vannak az üzemeltetési költségek…

Még mindig ott vannak az üzemeltetési költségek…

Mint már korábban érintettük, nem elhanyagolható tényezőt jelentenek a mindenkori energiaárak.

A gáz, illetve a szilárd fűtőanyagok mindig olcsóbbak voltak (és valószínűleg lesznek is), mint a hálózati elektromosság, ami visszatartó erőként hathat.

Azonban azt ne felejtsük el, hogy az elektromos fűtés összehasonlíthatatlanul tisztább és sok esetben hatékonyabb is, mint a klasszikus fűtési formák.

Sőt, sok helyen elérhető már az áramszolgáltatóknál az az opció is, hogy megújuló forrásból származó áramot vételezz, és így az se terheli a lelkiismeretedet, hogy az energia esetleg környezetkárosító forrásból származik!

És amíg gázt vagy szenet csekély valószínűséggel bányászhatsz a telkeden, addig például egy napelemes rendszerrel, némi befektetés árán, akár a fűtéshez szükséges áramot is Te állíthatod elő!

Az elektromos fűtés Számodra is elérhető opció!

Érdemes mindezeket a szempontokat, előnyöket és hátrányokat figyelembe venned, ha éppen fűtéskorszerűsítésen gondolkozol, és eszerint döntened.

Az elektromos fűtés ma már egy teljes létjogosultságot élvező otthonmelegítési alternatíva, akár önmagában, akár kiegészítésképpen.

Ha tehát szívesen lecserélnéd korábbi hőforrásaidat elektromosra, netán egy komplett fűtésrendszert szeretnél, akkor itt a lehetőség!

Töltsd ki az árajánlatkérő adatlapot oldalunkon, és a lakhelyed szerint területileg illetékes partnerünk Veled is felveszi a kapcsolatot, hogy megoszthasd vele elképzeléseidet, és megbeszélhessétek a további lépéseket, részleteket!

Ne habozz hát, hanem cselekedj, és válts velünk elektromos fűtésre!

ÁrajánlatkérésAz adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérj Visszahívást!


Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Elektromos fűtőszőnyeg

Felújítanád a fűtésrendszert, azonban nem tudod, mi lenne a legalkalmasabb? Az elektromos fűtőszőnyeg remek választás lehet, mellyel jól jár a pénztárcád, a környezet, és az egészséged is.

Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos vízmelegítő

A technológia fejlődésének köszönhetően egyre korszerűbb módszerek léteznek a meleg víz előállítására. Jó példa erre az elektromos vízmelegítő – ismerkedj meg vele közelebbről!

Elektromos vízmelegítő

Elektromos konvektor

Szeretnél egy kiszámítható, hatékony és biztonságos fűtőberendezést az otthonodba? Bemutatjuk, miért lehet jó választás az elektromos konvektor, és mire kell figyelni a vásárlás előtt!

Elektromos konvektor

Elektromos bojler

Gondolkozol azon, hogy elektromos bojlerrel biztosítsd a háztartásod melegvíz fogyasztását? Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a megfelelő bojlert? Mi választ adunk a kérdéseidre!

Elektromos bojler

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

A fürdőszoba fűtése néha kihívás, pláne, ha eredetileg nem terveztek oda fűtőtestet, és nagy átalakítással járna annak beszerelése. Ilyenkor tökéletes megoldás az elektromos törölközőszárító!

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyei

Elektromos hősugárzó

Szeretnél elektromos fűtésrendszerre váltani, de nem tudod, hogy a rengeteg típus közül melyiket válaszd? Ismerd meg az elektromos hősugárzók fajtáit, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Elektromos hősugárzó

Elektromos padlófűtés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elektromos padlófűtés az egyik legjobb módszer otthonunk melegítésére. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róla!

Elektromos padlófűtés

Elektromos fűtőtest

Új fűtésrendszer kialakítására készülsz? Vagy szeretnéd korszerűsíteni, lecserélni a régit, de nem tudod melyik típust válaszd? Segítünk! Tudj meg többet az elektromos fűtőtestekről!

Elektromos fűtőtest

Elektromos törülközőszárító

Meguntad, hogy a törülköződ sosem szárad meg a következő fürdésig, és állandóan nyirkos? Egy elektromos törülközőszárító beszerzésével búcsút mondhatsz ennek a kellemetlen élménynek!

Elektromos törülközőszárító

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Elektromos fűtésben gondolkozol? Remek megoldás lehet erre az elektromos radiátor. Cikkünket elolvasva megtudod, milyen előnyökkel jár, ha ezt a fűtőtestet választod!

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni?

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Szeretnéd egy gazdaságos és kényelmes fűtésrendszerrel biztosítani a kellemes hőmérsékletet a hideg téli napokra? Ismerd meg korszerű fűtés technológiával rendelkező elektromos kazánt!

Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Téged is megnyugtatnak a kandalló lobogó lángjai? Viszont nem szeretnél a kosszal, a füsttel, a tűzifával és a többi kényelmetlenséggel foglalkozni? Az elektromos kandallót akkor Neked találták ki!

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?

Az elektromos fűtés mára sokkal gazdaságosabb, mint fosszilis társai, ráadásul környezetkímélő megoldás is. Olvasd el, milyen esetben éri meg elektromos fűtőpanelt alkalmaznod otthonodban!

Elektromos fűtőpanel: miért érdemes ezt választanod?